19 March 2011

Korean Fashion :)



Sweater

Orang Korea selalunya akan pakai T-shirt dekat dalam and coat belah luar ..Tapi baju belah luar diaorng tu Daya rase dekat negara kite boleh dikire macam baju jenis labuh ..Contohnya seperti dibawah ni 






Daya  Korean Fashion sangat sangat ! Korang pon tau kenapa kan ..Mestilah sebab COMEL !! 

Jacket

Jacket dekat korea ade 2 jenis ..SUPER DUPER CUTE ..and Daya rase macam nak beli tapi masalahnye kang orang kate gile pulak pakai jacket panas panas terik kan ..huhui :DD
Ni jenis jacket penuh ..Selalunya dorang akan pakai dengan seluar tight ..HOT kan baju dorang
phuii ==' bile den nak pakai ~~~
Ni pulak jenis yang berbulu ..and separuh :)



Contoh jacket lain :')




Dress

Dress tak semestinya untuk pergi party or prom night je ..pergi jalan2 pun bule ..nampak cute kalau kite pandai matchkan dengan bentuk badan ..so kalau nak beli pilih yang sesuai untuk korang okey :)






LOVERS

Ini untuk orang yang ade boyfriend or girlfriend atau senang dipanggil kapel sahaja yang boleh pakai baju ni ..
Eleh tapi adik beradik pun boleh pakai kan kan kan ..NGEEEE ~~~ 

Kalau korang nak beli , belilah yang ade gambar kucing ke ape ye :)

Baju yang ade gambar monkey monkey :DDD





Aksesori

Heheheh bahagian ni je Daya eja bahase melayu kan ..Malas nak eja penuh penuh ..HAHA
Okey this is the best part ! Daya memang suke kluar pakai gelang banyak banyak ..Rantai pon pakai jugak..tapi yang panjang la kan ..kalau yang pendek tu rugi lah sebab bukan nampak pon dalam tudung tu :D



Ni kire penutup leher , buleh pakai tapi PANAS ! Korang buleh gayakan dengan baju t-shirt je ..Bagi yang bertudung korang buleh STYLO kan die dengan selendang ..Pakai cute miut confirm ramai terpikat ! :D



Bagi Daya beg tangan tak penting sebab Daya bukan bawak duit pun bile kluar kan ..HEHE ! Daya bawak beg galas je ..anyway beg pun mesti pandai gaya kan ..Korang still muda so tak payah la pakai beg macam orang dewasa konon nak tunjuk korang dah besar ..Nape ? Tak syok jadi remaja ? hehehe

Ikut warna baju korang okey ? Baru nampak sedondon ! 


Rantai korea pon buleh jadi cute macam ni kan ..aduii nak je beli ! huhuhui duit tak de..MAKKKKK ..napelah mak beli periuk ..belilah rantai ni untuk anakmu :DDD

Okey cukuplah Daya tulis entry pasal fashion korea ni ..Daya berputih mata taww tulis  ..:'(..HAHA..
Daya memang gile FASHION so memang tangkap leleh la depan mak nak beli bende bende alah diatas...

Anyway kalau korang nak beli online pergilah dekat SINI..Daya memang confirm banyak cute things dekat sini yang Daya maybe tak nampak untuk ditunjukkan dekat korang ..So jemput jemputlah buat blogwalking sendiri 

3 comments:

Miss Dill said...

cumel!

Miss Dill^^

Daya The Sixth ! said...

Terima kasih ye kamu :D

aya akanishi sakurai said...

dorg punyer fesyen mmg pergh r..like ity very much lol