20 April 2011

Tutorial Burung Twitter Terbang Di Blog

Tutorial yang ke 3 :) ..Okey widget ni tak ade dalam blog Daya tapi rasenye korang dah pernah tengok dah dekat blog orang kan kan kan ? Dekat bawah tu ade contoh..tengok yang burung warna biru tu ..Ha yang tula ..


code burung twitter terbang aizuddin com

Kalau nak korang ikutlah cara-cara dibawah ini ^^

Pergi dekat Layout>Page Elements>Add a Gadget>Select HTML/Javascript


Lepas dah paste code diatas dalam HTML/Javascript , korang tekan Ctrl+F ..Cari http://twitter.com/a1zudd1n ..Ganti http://twitter.com/a1zudd1n tu dengan nama twitter korang..(Ade 3 korang kene tukar)PENTING ye (!)

Then pandai2 laa korang tekan save orait ..DONE (!) :)

P/S :Kalau tak faham tanye okey ^^