You want someone that perfect? Ok but please tell me who is

3 May 2011

I'm Coming Home - Lagu memuja Dajjal

Assalamualaikum sahabat :)

Berita ni Daya dah tau lama cume time tu lagu ni tak femes , so Daya buad endah tak endah je .. now lagu tu popular dan ramai yang tak tahu maksud lagu tu ..main nyanyi je kan .. aiyooo .. Daya dengar lagu tu mule2 pon syokk sekarang bile nak nyanyi je ingat Allah ..Takut rasenye (!)

Percayalah lagu ni dah jadi trend sekarang ..mane2 pon korang akan dengar i'm coming home , i'm coming home , tell the world that I'm coming home .. Faham tak maksud die tu ? Ehehe mestilah fahamkan .. Maksudnye lebih kurang macam Saya balik rumah .. Bagitau dunia yg saye akan balik rumah .. 'RUMAH' ? rumah tu BUMI laaa !
Seolah-olah memberitahu yang Dajjal akan sampai ke bumi tak lama aje lagi .. Sebab tu la Allah bersabda , dunia ini takkan khiamat sehinggalah ade manusia yang mengatakan lagu , muzik dan alat muzik tu halal ..HARAM ye kawan2 .. dengar yg baik2 xpe ..bile kluar lagu macam 'I'm coming home' ni .. Ha nk kate ape ?

Sekarang tengok video die okey .. Don't worry video die tak seram ..Dengar lirik die betul2 ..later on Daya explain


Amacam ? gempak ke video die ? Meh check it out gempak ke tak gempak ..Okey korang tau akhir dunia nanti , dunia akan kering kontang , penyakit merebak , dan waktu itu datanglah dajjal membawa hujan .. Orang kafir akan mengangkat Dajjal sebagai Tuhan pada waktu itu ..

Korang dah dengar lirik lagu tu kan .. ha ni lirik die yang membawa maksud sama macam Daya terangkan tadi :
I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
( dajal datang membawa hujan )


I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming
 (Kerajaan dajjal menunggu dan memaafkan kesilapannya)


Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high
( pengikut-pengikut dajjal akan riang gembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you

Another lie that I carry on
( dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar dalam sejarah )
I need to get back to the place I belong

What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
(semasa dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh jassasah)
Another night the inevitible prolongs

But we’ve been living as friends
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home

“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings
( dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 day like a year, 1 day like a month, 1 day like week and the rest day just ike our normal day )
Lot of fights, lot of scars

Sedar tak yang kite seolah-olah menyeru Dajjal tu supaya segera datang ? Pesan Rasulullah , waktu Dajjal tiba nanti ..Jangan keluar rumah ..Segeralah bertaubat kepada Allah wahai sahabat Daya .. Daya dapat berita ni daripada orng lain dan tak tahu ketepatan berita ni tapi lebih elok kite berhati-hati :)

Alhamdulillah , sekian ~

10 comments:

k e y r i said...

wee.. aku xtau pon. sedap je lagu ni aku dgar.. ish3, dunia2.. jauhkan lah aku dr fitnah ya allah..

Zee.Zee™ said...

ohh whoa!
tak terfikir pun..
thanks a lot okeh!
^_^

Sam Tasha said...

ape la nak jadi kan?

Si DauN CeRi said...

dajjal.. menarik info ni..dan berguna utk masa akn dtg, hari yg kita tak tau bila tp kita kene bersedia.. thanks for sharing ya..

award utk blog ni..

http://dakkcique.blogspot.com/2011/05/one-lovely-blog-award.html

Daya The Sixth ! said...

Ya moga orang takkan dengar lagu ni lagi !!!

k e y r i said...

salam.. saya ade buat entry respon utk entry ni:

betul ke puja dajjal??!

Anonymous said...

Byk baca mastika le ni...

Anonymous said...

buang setan kat baju hang tue daya baru sembang...

Anonymous said...

buang setan kat baju hang tue baru sembang....

Anonymous said...

bleh la......
nak nom bleh tak..???