29 May 2011

Tutorial Note Bawah Setiap Entry

Hai hai ..Apa kabar kawan2 sekalian :')

Tutorial yang Daya nak ajar seterusnya macam gambar dekat bawah ni

TEKAN GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS


Langkah-langkahnya ialah ( ayat baku ,, hahahha )

Macam biase Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widget
Ctrl+F , cari code
<data:post.body/>

Copy code dekat bawah ni , then paste bawah <data:post.body/> tadi

<hr/><center>
<b>AYAT ANDA DI SINI</b>
</center><hr/>

Yang tulisan HIJAU , ganti dengan ayat yang korang nak okey..
Siap semua ?
Preview dulu , kalau tak ada sebarang error SAVE aje ..
Kalau ade error mengadu dekat sini :')



13 comments:

farizahdyanne said...

saye x jumpe ni pun ? even da gune ctrl+f

Daya The Sixth ! said...

@farizahdyanneAwak kene pandai maen coding , cube padam satu satu code tu , maybe jumpe ke ? :)

♥iDaYu aYu♥ said...

TQ SYGX! da try! wee =]

Macy said...

xdpt lah !! die kuar phrase not found

wanakifly said...

THANKS :)

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

thnx ^^

Yaya WhiteBerry said...

thanx kaka :)

ERYN JAMAL said...

Salam , daya. erin try untuk cari code ni tapi tak dapat. Boleh tolong erin tak ?

fyza punye blog said...

salam..
thanx :)

jasmine lyana said...

x lerh un...sedey ngat..

azira smilezz said...

thankz kak daya

IffhHmaira said...

Kak Daya, kalau kat blogskin boleh ke buat macam ni? Saya tak jumpa pun code tu dekat template saya :(

Farra said...

da wat..thnx kaq daya..