2 June 2011

Cerita korea buat Daya sayang kawan

Assalamualaikum 

49 Days Ep 20 Eng Sub


49 days .. Citer ni laa yang buat Daya banyak sangat berfikir .. 49 days mengisahkan tentang seorang perempuan yang nak berkahwin tapi kemalangan beberapa hari sebelum perkahwinan dia ..
Lepas tu perempuan ni koma , roh dia keluar dari badan .. Masa dia jadi roh tu la die tahu yang kawan baik die ade fair dengan bakal suami die..

Untuk hidup balik , perempuan ni kene cari 3 air mata sejati .. Maksudnya kalau ada tiga orang yang menangis dengan ikhlas sebab dia, die akan hidup balik . Die ingat benda ni senang je sebab die ade ramai sangat kawan baik .

Tapi semua kawan baik die tu , semua tak ikhlas kawan dengan die sebenarnya .. Tu yang buat Daya berfikir . Kawan2 Daya ikhlas tak berkawan dengan Daya ? Sanggup tak dorang nangis dengan ikhlas untuk Daya ?

Cerita ini jugak beri pengajaran untuk Daya ..



So dekat sini , Daya nak cakap yang Daya ikhlas berkawan dengan semua orang . Walaupun Daya kadang-kadang jahat , tapi itu nak buat korang always ingat Daya je .. Daya sayang korang sangat2 .. Bukan sebab nak suruh korang nangis sebab Daya ke ape .. Daya ikhlas ..

Tak tahu nak cakap betapa ikhlasnya Daya , so Daya luahkan dari lagu ni .. Dengarlah 





  Najibah , Azreen , Adilah , Putri , Rasida , Qistina , Raja , Mudrika , Najihah , Aishah , Emi 

Adik-adik angkat Daya  Asyraf , Iskandar , Jiejiya , Meera, Myra , Atikah , Huda , Wawa , Syafika , Syabil , Nazrel , Syuhada , Nani , Farah dan lain2 .. ( Sampai pagi esok pon tak habis kalau tulis , ehehe maaf kepada yang tak de )

Ketahuilah yang Daya  korang !


2 comments:

Sam Tasha said...

terharu sangat daya,,:')
tengs sbb kwn dgn kite,^_^
kite suke kwn dgn daya,
heeee

Daya The Sixth ! said...

Hehe really tapi kite ni jahat kan ? uhuhu .. tengkiu kawan gan kite tau aishah ^^