30 June 2011

Freebies Moustache Cursor


Apa kabar semua orang ? Kalau sihat bagus lah , kalau sakit makan ubat ye and cepat sembuh ! hihi

Okey Daya tengok ramai blogger yang ada cursor ni .. Cursor gambar misai ..hoho cute jugak kan .. So harini mari Daya kongsi cursor tu dengan korang ...



http://i1186.photobucket.com/albums/z368/Hidayahyaya/mousetachecursor.png


http://i1186.photobucket.com/albums/z368/Hidayahyaya/greymoustachecursor.png


http://i1186.photobucket.com/albums/z368/Hidayahyaya/Misaicun.png


http://i1186.photobucket.com/albums/z368/Hidayahyaya/CursorMisai.png


http://i1186.photobucket.com/albums/z368/Hidayahyaya/mustache.png

Macam mana nak guna misai ni ? hihi mari mari Daya ajar !

  Dashboard -> Design -> Add Html -> Html/JavaScript

 Copy copy paste code dekat bawah ni dalam ruangan Html/JavaScript tadi

<style type="text/css"> body, a, a:hover { cursor:url(URL CURSOR), auto }</style>

 Yang warna merah tu , gantilah dengan misai yang korang pilih ..ehehe

 Lepas tu ? three ! hihi save la ape lagi ...


Credit : HAFIZAH


31 comments:

HAFIZAH said...
This comment has been removed by the author.
Daya The Sixth ! said...

@HAFIZAHMaaf , serious lupe jap nak credit ..maaf ye akak

ninaqistina said...

tak jadi pun ? :(

Daya The Sixth ! said...

@ninaqistinaAwak kene buang cursor yang awak guna sekarang dulu ye :)

Iffah Hazwani said...

sye ambk satu k :)

Daya The Sixth ! said...

@Iffah Hazwani Terima kaseh :D

yaya dluver said...

amek 1 yeee

AleeyaLiya said...

awka guna photoscape kan buat assalamualaikum tuh..awk guna tulisan apa?? sy xjumpa pun dlm tuh tulisan cmtuh??

t!en SufI@ said...

minta share ye... sbb berkenan pada pic top tue..=)

Ǥнαи said...

Minx share yee <3 ;)

Daya The Sixth ! said...

Sila kan :D

Syahidaaa said...

yeay, nak :DDD

Daya The Sixth ! said...

@Syahidaaa Amek laa dear :')

rajanursharafina said...

Hmm, kenapa takleh jugak eh kak? Cursor tu menjadi bila kita scroll dekat link je. Tempat lain takde pun cursor tu. :(

Daya The Sixth ! said...

@rajanursharafina Tu adek ade buad crosshair laa tu

amira gurlz said...

Saya ambil satu k?

Dyana Insyirah said...

amik satu =)

IqaNi said...

haha canteks! amik satu

Lyrae Keyrae said...

saya amik stu utk tumblr saya. Thanks :)

syasyajohan said...

saya ambik satu.the last one.tq(:

Mie Lyz Neko said...

saya amik satu! thanks!

Welcome to my world said...

Blog kakak keren, aku ambil satu ya cursor-nya! thanks :)

shiny star said...

akak,tak jadi pon.. :(

shiny star said...

akak,tak cursor tak keluar pon ):

Mariatul said...

Assalamualaikum. Saya ambik satu cursor ye. Thx :D

Dhilaak said...

izin ambil satu ya;)thanks

Yui Xilue said...

take one. thanks :)

Nur Farrah Izzati binti Yusri said...

Thanks Kak :) Awsome blog meyh ~

Izara Hanis said...

dekat mne ek dashbord tu, sorry tnye :) bru nk bljr :)

Mariatul said...

Assalamualaikum akak, saya ambik cursor yang no 3 tu ye... terima kasih ^_^

Wahida Fitriah said...

Ambik satu :D