23 June 2011

Tutorial Archive Guna Calender





Apa kene mengene gambar ni ??? -,-


Apa khabar semua orang kampung ? ehehe

Okey , korang ingat tak tarik hari ni ? ha tak ingt lee tuuu .. Tutorial yang Daya nak buat ni confirm buat korang ingat laa tarikh hari .. ( ape tah yang Daya merapu nih )





Yang atas ni adalah contoh tutorial yang bakal Daya ajar .. Seterusnya marilah ke bilik belajar !


 Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript

 Copy paste code dekat bawah ni dalam ruangan Html/JavaScript tadi


<div id="blogCalendar"></div>
<script type="text/javascript" src="http://lvchen-recentcomments.googlecode.com/svn/trunk/Calendar/1.0/calendar_pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
Calendar.base="yayahmiss93.blogspot.com";
Calendar.timeZone="+08:00";
Calendar.timeZoneCheck = true;
Calendar.drawTable();
</script>
<style>
</style>

 Yang MERAH tu korang gantikan dengan nama blog korang ..Tak perlu http tu okey ..

 Dah siap tukar nama blog tu , maka siaplah tutorial pasa kali ini ..ehehe ..Jumpa lagi !



5 comments:

Mrs. Farhan said...

Tenkiu dear. =D

Daya The Sixth ! said...

@Mrs. Farhan Hehe welcome .. tengkiu jugak bace tutorial :)

farizahdyanne said...

x leh wat background ekk?

Aishah Hassan said...

sama ke untuk blogskin tuto ni ? heee

Ain Najwa binti Zainal said...

kak daya.. wawa bwad mmg jadi.. tapi nape tak secantik kak daya punye??? pastu kat bawah tu ade tulisan china..