27 June 2011

Tutorial Buat ShoutMix Dan Cara Setting


Tutorial ni khas untuk new blogger yang nak belajar dunia blog ni .. Jadi kepada anda yang first time datang ke blog Daya tu .. Welcome okey ..
ShoutMix ni penting ye untuk blogger lain tinggalkan link mereka bila dorang melawat blog korang .. So setiap blog dikatakan wajib laa ade ShoutMix ni okey

 Korang mesti pergi ke SINI untuk buat ShoutMix ..

  







Jum mula dengan no 1 ...

Dekat sini korang boleh ubah warna shoutmix korang ..Pandai-pandailah korang lawakan ShoutMix tu ye ..

Nombor 2 ...

Tempat korang set masa dan tarikh

Nombor 3 ...

Dekat sini korang boleh tukar ayat dengan ayat sendiri ...


Contoh Daya punya

Nombor 4 ...

Tukar smiley korang dekat sini ...



Smiley comel-comel korang boleh dapat dekat --> SINI <--

 Done ! senang je kan ? So selamat mencuba ! ..hihi..Tatatata ~

11 comments:

afiqah azmuri said...

tengs daya,!!luv it!btw,,follow me ya,,,...

Daya The Sixth ! said...

Thanks baca tutorial ni okey .. :)

FJ said...

thanks for the tutorial. follow step by step lagi. hehe. btw nice blog :)

cik cherry ♥ said...

terima kasih banyak akhirnya dapat jugak shoutbox

Daya The Sixth ! said...

@cik cherry ♥ Same2 <3

miss strawberry said...

xbley lah daya.dye cakap Registration is closed for this platform. Please use the new platform instead. Thank you. bley daya kasi tutorial nak wat shoutbox guna new platform nie. plez...nak cangat...

MyPinkDiary said...

mcm mane nak buat shoutbox skarang nie sbb die dah tukar

Nizza said...

Kak Daya yg Cantik... cm ne nk buat... sya punya shoutbox yg baru..
kene Beli ke??

cik tuya said...

ala....tak boleh pn tekan sini yg nk smile comel2 tue......... :(

afieyka said...

akak daya,,,apsl saya punya smiley hilang,,tak de p0n,,,mcm mna nak bagi dya naek balik ha??

fishy_fisha said...

Hi, kenapa Kak Daya punya ShoutBox ti lain? Dia tulis cBox.