30 June 2011

Tutorial Crosshair



Ape tu crosshair ? Ha cube korang alihkan cursor misai Daya tu dekat header Daya .. Die jadi bentuk + ni kan ?
Korang nak macam tu ? Owkehh lets go , Daya tolong ajarkan !

1 . Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

2 . Ctrl+F , cari code

a:hover {

3 . Copy paste code ni BAWAH a:hover {

 color: {color:link hover};
cursor: crosshair;
text-decoration:none; 

4. Preview dulu , kalau jadi tu save aje laa ye ... ehehe tatata !



6 comments:

nur aqila lyana said...

kenape qila buat tak jadi daya ?

Mieyka said...

kalau nak tukar crosshair tu jady cursor lain bole ker..?

Daya The Sixth ! said...

@Mieyka Tak bole sbb dah tetapkan bentuk die akan jadi +

Rina said...

share tuto nie , ehh :) credit to ur name :)

aisyah ainaa said...

saya share dan saya kredit :D

Pinky Aina said...

Tenks... besss jd