12 June 2011

Tutorial Download Photoscape Font

Holla holla ! eheheh macam kat pantai pulak kan .. huhu
Okey sebelum nih Daya ade buat tutorial cute header guna photoscape kan .. --> SINI
Tapi kalau korang perasan , photoscape tu ade font yang biase ade dekat komputer je kan .. alamak bosann nyew -,-
Dont worry .. Daya nak ajar dekat sini macam mane nak download font yang comel2 gitu ..

Mahaguru sedia mengajar ..muahahaha !

 First korang mestilah pergi ke SINI untuk download font yang comel2


Tekan Download (1) lepas tu , yang korang download tu mesti keluar dekat belah bawah kan..(macam dalam gambar, no 2 tu)
Klik (no 2 tu ) , tekan open..





Keluar lah macam ni , lepas tu korang kene tekan Extract To




Automatic dia akan keluar macam ni kan ? Kemudian korang kene Tick Display files In Explorer..Lepas
tu tekan OK ..

 Sekali lagi satu file lain akan terbuka


Klik 'heart' ( font yang Daya download ) ..Lepas tu tekan dekat tepi OPEN tu ..
Alaa yang butang arrow ke bawah tu..
Dah buka , korang tekan Windows Font Viewer

 


Keluar pulak benda ni .. Yang ni korang mesti tau ape nak buat kan kan kan..
Tekan laa INSTALL

 Lepas tu , three ! ehehe siap la sudah tutorial ni .. Korang bukak je Photoscape dan font yang korang download tu pon dah ade ..

 Sekian terima kasih banyak banyak banyak banyak ! .. 


15 comments:

dibofiqa said...

daya.. kalu untuk pc 2003 cmna pulak..?

farizahdyanne said...

extract to tu x de :(

Daya The Sixth ! said...

@dibofiqa Kalau buad nie , rase nye ade jugak kott

Daya The Sixth ! said...

@farizahdyanne Kalau tak boleh just tekan open , kluar kotak kan , pilih font yg awk download . Double klik ..

Melin's Secret said...

x de kuar pekataan 0pen p0wn kak dayah !! :( ,,,, hurm,,

Daya The Sixth ! said...

@Melin's SecretDouble klik je la :)

HajarKassim said...

saya dah boleh tapi time part install tu takde. saya cuma ada done dengan print. saya dah tekan done but still tak ada effect.

Daya The Sixth ! said...

@HajarKassimBergantung pada lappy masing-II laa . Daya xtau lappy kamu macam mane .

arisa nazifa said...

Thanks Akak,menjadi la ! >,<

Nurul Ezatee Bieber said...

Akak sy takde butang INSTALL lah

wieda baharuddin said...

tak dew butang INSTALL pon?

jijah khadijah said...

as salam , akak dh menjady lha , tq akk , :)

Syamimi Che Usof said...

Yeay , dah lama carik tuto ni , thanks , akak ^^ dah jadik =D

Miss_twEEty said...

thanks..menjadi dah..

Kim Woo Bin said...

ty menjadi btol./