2 June 2011

Tutorial Favicon

Kawan-kawan 

Kesian penat ye edit blog tu ? Sabar ye .. Mula-mula memang mcm tu ..
Pening .. Jangan risau .. Di blog Daya ni ade lagu Taylor Swift - Speak Now ..
Enjoy ye .. Jangan kerut-kerut dahi edit blog tu..
U smile I pon smile laaa .. ehehehe 


Sekarang Daya nak ajar cara buat favicon .. Ape ke bende pulak tu kan ? Meh Daya tunjuk kan ..



Nampak yang bentuk ribbon tu ? Ha yang tula yang Daya nak ajar ni ..Mari mulakan !

 Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widget

  Cari code di bawah dalam ruangan Ctrl+F

</head>

 Belum jumpa ? Okey Zzzzzz .. Hihi dah jumpe tu copy pulak code dekat bawah ni dan pastekan di ATAS code </head> tadi..Perhatian ! di ATAS ye

<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> 

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

 Untuk URL gambar , boleh dapatkan di SINI..

 Dah siap tu perview dulu baru save kalau tak ada error okey ..



4 comments:

♥saida manda♥ said...

knape kite da cube bnyk kaly ta bole pun .
nnty , ade jea la kluar window error 500 .
ade jea la dea ckp ta kene .
mcm mane nak buad mcm to daya =='

Anonymous said...

sys...da try buat da tapi dye kua error..na nnges da wut favicon nie..

Amiera Ellysha said...

tq kak daya ! menjadi la !

Bibot♥ said...

Macam mana nak ambil code tuh ea ?