12 June 2011

Tutorial Gerakkan Title Blog

Ape lah pulak yang Daya The Sixth nak buat kali ni kan .. huhu tengok la contohnye


Ni blog title korang kan .. Okey bayangkan die bergerak-gerak ..ehehe
Ramai blog ade macam tu kan .. huhuhu
Nak tahu macam mane ? mari mari ikut tutorial ni..

 Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript

 Copy paste code dibawah dalam ruangan Html / JavaScript


<script language=javascript>
msg = "Title Blog Yang Korang Nak";
msg = "..." + msg;pos = 0;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>



 Tukar perkataan warna merah tu kepada title blog korang okey ..

 Klik save and there you go .. Title blog yang bergerak ...




9 comments:

Syazlin said...

time kasih cik daya...

nur nadia said...

@Syazlin terima kasih

AreIeySyah said...

Yeay ! Akhir nye jmpe jgk , hehe btw tq k daya ^^

gadis kampung said...

macam mane nak letak icon yang cute-2 kat title blog tu ?

Maisarah-Mai said...

Thank You Kak Daya .. Dh lme dh cri :) Thanks Again ..

MrsLobakLobak said...

kak daya , cmne kalau dekat html java script tuh da ade code lain? perlu tulis bwhnya ke ?

ashsya said...

title blog yg korang nak tu cmne? tak phm laa..s0ry.. ):

amira atrisya said...

thanks kak daya,,

Angel Dylora said...

TQ sis :) menjadi nie . HEHE .