7 June 2011

Tutorial Open New Tab

Uwahhh penat woo arini kan kan kan ? walaupun Daya penat tetap nak jugak buat tutorial ni untuk korang .. 

Open New Tab ni ape ek ? Okey dalam blog kita mesti ada link betul tak ? Selalunya kalau kita bukak link tu dia loading dekat page yang sama je kan .. Open New Tab ni maknenya bila kita bukak sesuatu link tu , nanti terbuka lagi satu page .. Haha confirm korang tak faham kan ? Tak pe la , yang penting Open New Tab ni tersangat2 perlu dalam satu blog , so korang kene buat okey ..

Tutorial ni senang je .. So jangan pening2 okey ..

 Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expands Widget

 Ctrl+F dan cari code  <head>

 Dah jumpe kan ? Belum ? Okey Daya setia menunggu ... ~~~~~ Okey dah ek ? Sekarang copy paste pulak code dekat bawah ni dan letak bawah code <head> tadi

<base target='_blank' />

 Tinggal satu je lagi korang kene buat .. Iaitu SAVE kan ..ehehe ..Dah save so tutorial ni pon dah siap .. Senang aje kan kan kan ..



6 comments:

Abang Long said...

Salam...entry berguna utk mereka yg tak tahu lg..cuma mungkin kena tau gak berapa tab yg boleh dibuka dari blog yg sama dlm satu2 masa..takut kuar lak kang blue screen..huhu

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/bangga-tiada-dara.html

shera said...

Knapa tak boleh copy

Farrah Umairah said...

kenape x jdi..??

nyza said...

daya. kalao kat blogskin nak letak kat mane?

-_- miss firasyikin -_- said...

tenkiue . menjadi :)
follow me back adek daya .
http://misslittlecutey.blogspot.com

chrissy said...

baiklah adik Daya ni.buat lah selalu tuto yerr.. banyak membantu kepda bloggers yang lacking ilmu ttg blog, mcm saya.hehe. tq sweety^^