7 June 2011

Tutorial Screen Capture

Hye kawan-kawanku yang disayangi sekalian ,

Tutorial hari ni pasal screen capture .. Ramai yang tanya macam mana nak buat ni .. Alololo jangan risau , Daya sedia membantu 

 Screen capture memerlukan PHOTOSCAPE ..So kepada sesiapa yang tak ade .. Sila tekan download dibawah ni ..


 Bila dah siap install , automatic dia akan keluar macam gambar dekat bawah ni






 Korang tekan Screen Capture .. Nanti dia keluar satu kotak .. Korang pilih mane2 yag korang suka ..  Dia ade Capture Full Screen dengan Capture Window .. Pilih antara satu ni kalau nak capture sreen okey ..

  Photoscape ni bukan boleh screen capture je , korang pon boleh buat header yang comel-comel dekat sini .. Kalau ade masa lagi Daya akan ajar korang buat okey ..

 Note : Download tak mengambil masa yang lama kalau internet korang laju macam kuda ..ehehe

8 comments:

nazuha_wawa said...

yeay,trima kasih..

nazuha_wawa said...

yeay, trima kasih

Daya The Sixth ! said...

@nazuha_wawaYey same2 :D ..thanks bace tutorial :)

ellysa ammelia said...

laa , rupenye photoscape pon ad print screen ? buad penat jea gune print . hfhfh *btw tengs to tell this tuto :)

Daya The Sixth ! said...

@ellysa ammelia Hehe same2 ..no biggie la :)

Syakilaa said...

jap screen captured tu maksudnye ape ek?

Ain Najwa binti Zainal said...

kak.. ajarkan care buat banner menggunakan photoscape.

~FaTiN nAwWaRaH~ said...

terima kasih ! its really works !