3 June 2011

What happen on my birthday , 26 June 1996 ?

Selamat petang to all my friend 

26 Jun 1996 ? Tarikh ape tu ye ? Hmm itulah tarikh lahir Daya ..ehehe cepat hadiah hadiah ..HAHA
Bulan June ni cepat je datang kan .. Buat orang cuak je nak amik PMR ..huhuh

Untuk entry kali ni Daya telah menyiasat  kes atau kejadian yang telah terjadi waktu birthday Daya tu .. Wahh jadi Detective Conan pulak an ..

Okey ni yang terjadi time tu .. Sewaktu seorang bayi perempuan yang comel , Nur Hidayah Bt Saiful Azmi , dilahirkan .. ( Daya lah tu ) .. Satu pembunuhan telah berlaku .. PEMBUNUHAN VERONICA GUERIN .


Pada hari Daya dilahirkan , die telah dibunuh di traffic light .. Enam tembakan telah dilepaskan oleh pembunuh yang mengekorinya .. Senjata tersebut tidak ditemui ..

Siapa die ni sebenarnya ? Veronica Guerin ialah pemberita tentang jenayah .. Tiga minggu sebelum kematian dia , Detective Jerry McCabe juga telah dibunuh .. Hmm Daya rase orang yang pernah dorang berdua ni tangkap nak balas dendam la kott .. ( Betul2 dah jadi detective ni ..HAHA )

Apa yang bestnya ialah pembunuh die telah ditangkap and of course la dipenjarakan betul tak ? Tak kan lah polis nak goyang kaki pulak bila dah nampak pembunuh depan mata kan ..  PATRICK 'DUTCHY' HOLLAND ..tulah name pembunuh tersebut . Die diberi nickname Dutchy selepas membunuh Veronica ..
Dan YANG PALING TAK SANGKA , Dutchy telah mati dalam penjara pada 20 June 2009 ..

Wahh semua mati bulan Jun ??! Apalah nasib Daya lahir tarikh ni .. Buat seram jew kan ..Banyak lagi pembunuhan yang berlaku tapi kes yang ni paling Daya suka .. Anyway Daya tetap bersyukur lahir tarikh ni ..

Dari tarikh ni Daya dapat nama Daya The Sixth ! .. ehehe
Daya lahir 26 Jun 1996 pada pukul 5.06 petang .. Nombor IC Daya yang belakang tu 6164 ..
Everything Is Sixth .. 

Harap2 pada 26 Jun 2011 , benda baik akan jadi .. Nanti boleh laa cucu Daya cari pulak pasal tarikh lahir nenek die kan , pastu tulis dekat blog ..HAHA

No comments: