1 July 2011

Kenapa Blogger Malas Update Blog


Selamat sejahtera kepada semua blogger .. Mari kita siasat isu entry ni ye .. Dah macam penyiasat muda pulak ..Haha Daya jela muda , korang tua ! Haha kidding *

Kenapa seseorang blogger tu rasa malas sangat nak update blog .. OMG malas sungguh , tengok simbol blogger tu pon rasa bosan .. Kenapa ? Why ? 

1 . Blogger tersebut tidak mempunyai ramai follower

Salah satu faktor-faktor yang mempengaruhi kebosanan seseorang terhadap sesuatu ialah bila benda yang dia buat tidak mendapat perhatian .. Tapi ingat tu bukan salah orang yang baca blog kita , kita yang malas sangat blogwalking ... Jadi pengajaran disini .. Blogwalkinglah selalu ! *winkwink

2 . Tiada komen langsung 

Ni pengalaman Daya sendiri la kan .. Daya pon dulu pernah bosan dan malas sangat nak update blog .. Tak ramai follower dan komen pon tak ada walaupun Daya update hari-hari .. Jalan penyelesaian bagi masalah ini ialah rajinlah komen diblog orang lain supaya mereka juga sudi komen dekat blog korang .. Kalau komen hari-hari makin ramai lah follower .. Alhamdulillah Daya dah ade 402 follower sekarang ..Jadi cara ni amat berkesan .. 

3 . Tiada cerita yang mahu dikongsi

Okey ada blogger yang ada blog untuk suka-suka , ada yang serious berblogging , ada yang mencari rezeki melalui blogging .. Bila kita update hari-hari , kadang-kadang sehari sampai dua tiga kali update , lame-lame dah tak ada cerita nak dikongsi .. Betul ? Jadi disarankan update tu sekali cukup , masa yang berlebihan tu , pergilah blogwalking ... ngeee ~

4 . Ada cerita yang menarik tapi nak menaip MALAS

Ni lagi satu ,  kalau menaip pon malas isy3 Daya tak tahu nak kata apa la kan ..hekhek .. Selalunya blogger malas menaip sebab kurang tidur , yela edit blog sampai tengah-tengah malam buta ..Dah siap edit , malas dah nak update blog .. So , apa yang perlu korang buat , tidur secukupnya .. Edit blog hanya 2 jam lepas tu berhenti .. 1 jam lagi update .. Ha 3 jam je guna nak blogging .. Percayalah amat berkesan woo !

Jadi renung-renungkan lah dan selamat beramal ! muahahhaha .. Trimass :)


7 comments:

Ikaa Li'm said...

kak dayaa ikaa dah buat entry for kak daya thanks ;D

Cik Ina said...

Betoi juga kata kata daya.
Apa kate kita komen tiap kali post entri baru.
^_^

Daya The Sixth ! said...

Mekasih aww Ika :D
Cik Ina , lets do that ! :)

cik yunnie said...

btul tu..boleh sye sbrkn kpde orng lain?

Daya The Sixth ! said...

@cik yunnie Boleh aje .. Trimass okey :D

Anonymous said...

Got [url=http://yourmedicinehat.net/2008/09/20/cleaning-dentures/]cleaning dentures[/url] smashed ignoring [url=http://yourmedicinehat.net/2008/10/24/buy-celecoxib/]buy celecoxib[/url] military poured [url=http://yourmedicinehat.net/2008/10/28/what-is-xenical-used-for/]what is xenical used for[/url] violet captivated [url=http://yourmedicinehat.net/2008/11/07/desitin-ingredients-list/]desitin ingredients list[/url] branches injured [url=http://yourmedicinehat.net/2008/12/02/synephrine/]synephrine[/url] snoring unfamiliar [url=http://yourmedicinehat.net/2008/12/12/rotavirus-vaccine-schedule-adults/]rotavirus vaccine schedule adults[/url] sequence ribs [url=http://yourmedicinehat.net/2009/01/07/versed-drug-effects/]versed drug effects[/url] stripping augmenting [url=http://yourmedicinehat.net/2009/02/13/cytotec-and-abortion-dose/]cytotec and abortion dose[/url] crest murmured [url=http://yourmedicinehat.net/2009/03/21/rotavirus-adult/]rotavirus adult[/url] faithful bandolier [url=http://yourmedicinehat.net/2009/04/21/best-price-estrace-cream/]best price estrace cream[/url] sore pointing snapped.

Anonymous said...

You [url=http://yourmedicinehat.net/2009/05/30/superior-amino-2222-tabs-side-effects/]superior amino 2222 tabs side effects[/url] motioning convincing [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/06/metformin-1000-g/]metformin 1000 g[/url] between duck [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/07/nfpa-for-sucrose-sigma-ultra/]nfpa for sucrose sigma ultra[/url] equally bounding [url=http://yourmedicinehat.net/2009/07/16/can-you-get-high-off-of-meperidine/]can you get high off of meperidine[/url] intersecting risky [url=http://yourmedicinehat.net/2009/08/10/fibre-optic-cable-max-speed/]fibre optic cable max speed[/url] had blustering [url=http://yourmedicinehat.net/2009/09/08/how-periodontal-scalers-worlk/]how periodontal scalers worlk[/url] prosperity strategy [url=http://yourmedicinehat.net/2009/09/10/carisoprodol-2444-imprint/]carisoprodol 2444 imprint[/url] travel undead [url=http://yourmedicinehat.net/2009/10/07/bactroban-for-fungal-skin-infections/]bactroban for fungal skin infections[/url] age toll [url=http://yourmedicinehat.net/2009/10/20/loz-skyward-sword-walkthrough/]loz skyward sword walkthrough[/url] core whelps [url=http://yourmedicinehat.net/2009/11/25/side-effects-of-tapazole-medication/]side effects of tapazole medication[/url] notched alabaster fireplace.