22 July 2011

Tutorial AutoPalyer Dalam Blog



Hai korang ! Bertemu kembali dalam blog Daya yang tak seberapa nih .. So ape yang Daya ajar harini ye ?
Korang nampak tak music player warna pink belah bawah sekali dalam blog Daya ni ? Ha Daya nak ajar yang tu la ..

Tutorial ni di-request oleh Chocmix .. Tapi die tak tinggalkan link pulak .. hmm 




Kalau korang nak jugak music player macam Daya punye .. Meh Daya ajar :)

1 . Korang pergi --> SINI

2 . Pilih warna yang korang nak .. Ikut kesesuaian blog yep .. Jangan blog pink gune warna hijau pulak ..fufufu ~




3 . Edit Playlist ..Letakkan tajuk lagu dan URL lagu tu .. Korang boleh le cari dekat youtube .. Okey ? :)
Tak kesah la berapa banyak lagu pon yang korang suke ..




4 . Configure Setting .. Pastikan dekat Autostart korang tekan 'Yes' .. Defult Volume tu 30 % sudah .. Tak payah kuat2 ye ..




5 . Dah siap edit tu , korang tekan butang DONE .. Automatic akan keluar code die ..

6 . Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript .. Pastekan code tadi dalam ruangan Html/JavaScript ye .. Faham kan ? Bagus laling :D

7 . Save bile dah siap . Good Luck ! 


8 comments:

Nurul Sakinah said...

X jadi pown!!!!!

NaZ_blogirl said...

thumbs up to Dayah!! jadikkk!! hehe..kombawa :D
usha blog kiter skali gakk..

Newra said...

jadi ! thanks daya~ :D

Daya The Sixth ! said...

Okey same same :D

missbunga said...

dh lme yaya cri..thanks ye daya

Cik Tinie GGs said...

Slm Sys..cmner nak buat player 2 ad di bwh..??

Eira Deainriaa said...

Thank You ^^ dah jadii :D

amirah tasnim said...

thanks kak daya :) dh jdy xD