3 July 2011

Tutorial Background Post Title



Entry kali ni teramat la pendek tapi amat berguna ? ehehehe

1 . Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

2. Cari code .. Ctrl+F

h3.post-title

Kalau tak jumpe cari code ni pulak

  .comments h4

Tak jumpe lagi ? Isy3 jangan risau cari je code ni

 .post h3 {

Jangan kata tak jumpe lagi ? hihi mesti dah kan .. Okey sekarang copy paste code ni bawah salah satu code yang korang cari tadi ye ..

background:url(URL Image) repeat;
padding: 0.7em;


Cari gambar dekat goggle lepas tu siap ! Yey -,- ..hihi

Good Luck ! Tata ~

4 comments:

cheezy_chieze said...

daya mcm mana nk buat background post title saya warna putih macam daya..??

yokoblog.com said...

Nice

arina alia :) said...

Akak . knape arina buad tak mnjadi ? akak tolong arina , bole ?

aqilah othman's blogspot said...

Assalamualaikum akak , kenapa x jumpa2 kod tiga-ii tu ??
:3