7 July 2011

Tutorial Flash Blockquote


Hai korang lame tak ketemu .. Ecece cakap indon pulak kan .. HOHO

Daya nak buad tutorial ni .. I hope you guys like it .. Thanks , so lets start ! Eh cop-cop ..hehe bagi siapa yang tak tahu flash blockquote tu ape .. Gerakkan cursor dekat perkataan bawah ni ...

Daya The Sixth !

Lawakan ? Muahaha ! Korang nak jugak ? Boleh je .. Jomm -- >

# Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

# Ctrl + F dan cari code ni ..

.post blockquote {

#  Dah jumpe kan sayang ? Orait , copy paste code ni pulak BAWAH code  .post blockquote {

background:url(URL CODE1); padding:5px;
Border:2px solid #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL CODE2) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}

# URL CODE sila ganti dengan background yang korang suke okey.. Tak semestinya background yang same..Lain2 lagi cunnn ..hehe

#000000 Untuk warna , boleh cari di ---- > SINI < ----

Solid Boleh tukar kepada Dotted ataupun Dashed

# Lepas edit semua , jangan lupa langkah terpenting , SAVE .. ohoho .. Tutorial Daya dah habis .. Selamat mencuba ! .. :)

HOW TO USE IT

<----- Tekan butang ni dekat tempat korang create new post .. confirm jumpe jangan risau .. hikhik
..Gune tau jangan tak guna .. HOHO ..sekian ~




12 comments:

Qaseh said...

patut la blog kamu cantek! ^_^
tp kite xpandai buat lorh.. -_-''

Daya The Sixth ! said...

Awak cuba la perlahan2 ..Mesti boleh punye :)

sweet-eryn-lifes said...

LOL.
tak jumpa pom code tuh..

Zatyfariha said...

macam mana xnk background 2 layer?

Owner of Neverland said...

x jumpe pun code tu ..

cheezy_chieze said...

daya xjumpa pun code tu..kt mna erk..??pleaz anser my question!!!

Daya The Sixth ! said...

Kalau tak jumpe code tu cari code -->
blockquote {

Mrs . Vampires said...

@Daya The Sixth ! tak jumpa pun code .post blockquote { ??? acane ni ?

Mrs . Vampires said...

@Daya The Sixth ! tak jumpa pun code .post blockquote { ??? acane ni ?

nAma aQ Wahida said...

akk , kenape saya punye code tak jumpe ?

roziahojijie said...

Daya ! dah jadik !! tengs for the tutor :) jemput singgah sini tengok : http://dyeshayapunya.blogspot.com/2012/02/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html

Zaza said...

kenapa langsung x jumpe 'blockquote'? macam mane nak buat semula kalau mmg takde? tolong iya. plz :)