11 July 2011

Tutorial Sweet Tiles Tooltip


Aloha ! Peminat Big Bang dekat sini .. ( okey tak de kene mengenenye )

Daya nak ajar macam mane nak buad sweet tiles tolltip .. Ape ke bende tuh ? Ha okey die bile kite halakan cursor dekat mane2 link die akan keluar link blog kite .. Harap korang faham laa kan sebab dekat blog Daya , Daya tak buad .. hehe

1 . Dashboard -> Deisgn -> Edit Html -> Tick Expand Widget

2 . Ctrl + F dan cari code dekat bawah ni 

</body>
3 . Copy paste code dekat bawah ni ATAS </body>

<link href='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>
4 . Tu je .. hehe simple .. Preview dulu lepas tu save yup ! .. Done .. fufu ~



2 comments:

Nurul Sakinah said...

Akaq.. yang code ni nak pilih salah satu k, ambik semua??

Syafiqah ? said...

code tu ambil salah satu je kew ? pastu ni oe bende ? x nampak perbezaan pon ...