14 July 2011

Tutorial Tukar Ayat Linkwithin


Fuh siap pon edit blog Daya ni , okey tak ? fufufu ~
Lame jugak tak buat tutorial kan .. Jadi ini laa masenye untuk Daya mengajar lagi .. Yey ! Jum Jum !




Selalunya ayat dalam bulatan tu ' Linkwithin ' je kan .. mesti boring .. Rase nak buat ayat sendiri kan ? Okey Jum Daya ajar ...

1 . Dashboard -> Design -> Add Gadgets

2 . Cari gadget Linkwithin korang .. Dan tekan edit ..


Tukar Ayat Asal Linkwithin


3 . Tambah kode dekat bawah ni dekat bahagian atas sekali ...

<script>linkwithin_text='Ayat Korang'</script>
Warna Merah tu ganti sendiri dengan ayat korang sendiri okey .. faham ye murid-murid .. HOHO



4 . Dah selesai tu klik laa save dan lihat hasil pembelajaraan kite hari nie .. Good Luck ! :)