7 July 2011

Tutorial Types Of Border Blockquote


Guys , Daya dh pening dh ni .. Biul kepala otak tak boleh tido ni ..Aduii .. Tak boleh tido nak buad ape lagi kan .. Daya nak tolong korang dengan tutorial yang baru ni .. I hope you guys like it ..

Untuk buat flash blockquote korang boleh pergi ---> SINI



Contoh Type Of Border




Contoh A

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}


Contoh B

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}

Contoh C

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}

Contoh D

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

Contoh E

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
Contoh F


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

Pastekan code ni dekat ~ .....

 # Ctrl + F dan cari  .post blockquote {

Code die ade dekat bawah kan ? pastekan dekat tempat yang Daya bold kan ye

background:url(URL CODE); padding:5px;
Border:2px solid #00000;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL CODE) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;}

Border tu tak semestinya dua2 sama ye ..korang boleh buat satu lain , satu  lagi lain ..
Wahh bangga Daya dapat ajar korang .. Good Luck okey ... Tata ! :)



8 comments:

Nurasyikin Mokhtar said...

url code background tu nak cari kat mana?confuse sbb tak tahu size background templete yang kita guna atau size image lain? kalau size image url code tu bapa yea? :)

Daya The Sixth ! said...

@Nurasyikin Mokhtar Background bole cari dekat mycuteghraphic :)

shera said...

tak paham lah daya

Amiera Ellysha said...

apa code yang daya boldkan ?

Amiera Ellysha said...

tak yah tak yah !!! Dah jadi dah ~ Thanks daya ! love u ~~

roziahojijie said...

thx daia ! da jadi :)

iylia :) said...

tak reti lah nak buat :(

iylia :) said...

tak reti nak buat :(