11 August 2011

Hinakah Status Seorang Janda ?




Hey guys , bertemu lagi ..
Pstt Daya tak berapa sihat and muntah dekat bazar tadi 
*Malu..
Jom dengar jela cerita Daya ni okey ..

Daya tengok satu cerita korea sekarang ni <-- Dah nak PMR dah ni sempat lagi tu.. Tajuk dia ' YOU DONT KNOW WOMEN

Cerita dia macam ni , Boy ni nak sangat kawin dengan si Girl .. Of course laa kan .. Tapi sebab Girl ni janda ayah Boy tadi halang cinta dorang .. Lagilagi pulak Girl ni ada anak .Ayah saudara Boy ni bukan main mengamuk laa ape semua ( padahal ayah Boy tu pon tak marah ape .. Over je ayah saudara dia ..Haha ) .. Tapi siapa yang boleh halang cinta betul tak ? Perasaan semula jadi kita :)

Yang Daya hairan bin ajaib sikit ni , kenapa perempuan tu kena hina sebab janda , ada anak lagi .. Padahal bekas suami dia dulu yang curang . Nak kawin lain laa sangat kan .. Bile ex wife die tu ada anak sibuk nak amek anak dia pulak .. Cettttt !

Seorang janda tak hina okey , semua ada kisah sendiri . Suami yang curang , yang meninggal dunia . Janda tak semestinya perempuan tu yang curang dan tak semestinya jugak lelaki tu yang curang . Tapi tak adil laa
kan kalau kita tuduh melulu ..

Sampai buat page facebook untuk janda lagi .. JANDA GATAL pulak tu .. Tak de page ANAK DARA GATAL ke ?? Meh Daya buat .. HAHA .. ~~ -,-



Janda layak untuk bercinta tapi bukan OVER ye .. Ada jugak yang dah tak mau bercinta lagi . Alasannya takut pisang berbuah dua kali <-- Ceh Daya guna peribahasa . Tengok dasyat nya orang laki ni , sekali ditinggalnya kita , kita yang takut nak bercinta , dia ? Keliling pinggang aweks nye..

Moral of the story : Janda tak hina !! Walaupun Daya bukannya janda ( berangan jadi janda pulak , kawin pon belum , cetttt ) , tapi still janda tak hina .. Kenali la hati seseorang sebelum tuduh yep ! :)


6 comments:

Kumbang Jingga said...

bg aku janda tak hina pun..janda dan duda sama je...

Daya The Sixth ! said...

@Kumbang Jingga Tapi entah knpe janda je yang orng hina kan ? Duda tak de pon

Farhana Jafri said...

yupp betul tu.. xsmstinya yg janda tu sume gatal and xbaik.. klau ye pun prnah ade sjarah ngn janda or something big reason, tp jgn la judge sume mcm tu.. xpatut2..

Daya The Sixth ! said...

@Farhana Jafri Serious kesian dekat perempaun yang bergelar janda ..hmm tak patut kan

Hafifi Izzuddin said...

dorang pun ade perasaan gak. tak elok bwt mcm tu kan.

feel free http://chemeyowns.blogspot.com/ :D

Daya The Sixth ! said...

@Hafifi IzzuddinBayangkan tu orng yg kite kenal