26 August 2011

Tutorial Gambar Jadi Dua ( Double Me )

Uwahhh tenet ni pehal laa lambat macam kuda sangat ,
tak dapat update selalu 
rindu kan dekat Daya ? HAHA <-- perasan pokk

Okey laa arinie Daya nak ajar macam nak jadi kan gambar kita double .. 



* Sila abaikan muka Agnes Monica Daya tu ..HAHA

1 . Korang mesti ada Photoscape 

2 . Kalau dah ada BAGUS , kalau tak ada silalah download --> SINI

3 . Dah install ( bagi yang belum ) , korang bukak EDITOR

4 . Upload kan gambar korang ..



Klik gambar kalau nak tengok besarbesar*


5 . Dekat tab menu HOME , pilih FILTER -> DISTORTS -> ILLUSION





6 . Korang kene tunggu kejap then kluar laa satu kotak misteri nie ..hehe tetapkan berapa bayang korang yang korang nak .. Kalau satu , satu laa okey (:

7 . Dah siap tu letak laa kat FACEBOOK ..haha