4 August 2011

Tutorial Rapatkan Header



Apa kabar readers ! :)
Serious Daya rindu ouhh nak update banyak2 tapi masa tak mengizinkan dan trial PMR Daya pon dah nak dekat jugak .. Maaf banyak2 okey ~

Mari teruskan dengan tutorial yang ni yep .. Tutorial di-request oleh cik Najiha

1 . Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widget

2 . Ctrl + F dan cari code dekat bawah ni

/* Header

3 . Bila dah jumpe tu , korang cari pulak code ni bawah code yang korang cari tadi ..

 border: 9px solid $headerBgColor;

kalau tak faham tengok contoh dekat bawah ni okey .. Sila klik gambar untuk membesarkannya .. <-- Cewahh ayat aku ! :D





Bila dah jumpe code tu , tukar kan 9px kepada 0 px .. Contoh ....

 border: 9px solid $headerBgColor;

_
_

  border: 0px solid $headerBgColor;

4 . Dah siap edit html tu , preview dulu dan tengok lah blog anda yang comey tu dengan header yang sudah dirapatkan :)

5 . Hope you guys enjoy the tutorial dan SELAMAT BERPUASA !

9 comments:

eoteoriya said...

hi daya.. sy bru jumpe blog ni.. interesting blog!
kat mne awk crik gadget n hiasan blog nih???

eoteoriya said...

hi daya..
sy bru jumpe blog awk n i found that it's interesting!
thx to my ex.
keke...
kat mne awk crik gadget utk blog nih?

Daya The Sixth ! said...

@eoteoriyaDaya cari dekat byk tempat :)

Ieyra Suraya said...

Daya .. Code ke-2 tu x de lah ..:'(

faisalzulaiha :) said...

btol tu . code kedua tade , cmana nie ?

Najwa said...

susah la... wawa x reti!!! kak yayah ajar bole x?? bab copy paste ni, wawa x bape reti..mklom la.. wawa bru 10thn..

Sharmimi Ameera said...

kak daya , macam mana nak buat tajuk macam akak buat yang 'fairytale' tu skli ngan style dy? yg tu panggil ape ek?

Si Blogger HIJAU!! said...

@Daya The Sixth ! Kak Daya.. npe code ke-2 tu x jumpe??

HZ said...

Assalamualaikum kak saya. saya punya tkda pon code tu T.T macam mana ni?