1 September 2011

Tutorial Background Dan Border Di Post Title

Assalamualaikum , hari raya yang ke 3 sudahh
cepat je kan masa , lagi 3 hari nak sekolah balik dah .Atoyaiii
Nie saja nak bagi cepat PMR laa nie ..HAHA salahkan masa pulak kan 


Tukar tajuk pulak , hari ni Daya nak ajar sikit macam mana nak buat tutorial background dengan border dekat post title korang .. 



Eh macam mana boleh ade background pulak ? Border dia lagi .. HEHE marimari Daya ajar korang :)

BACKGROUND POST TITLE


 

2 . Ctrl+F untuk memudahkan pencarian korang okey , cari salah satu cde dekat bawah nie


.post-title {

.post h3 {

h3.post-title { 

3 . Copy paste code nie bawah salah satu code yang korang cari tadi yep

background:url(URL IMAGE); 

4 . Gantikan URL IMAGE tu dengan image yang korang nak .

Eh eh Daya nak bagi freebies background sikit , amek laa kalau nak ye ..Trimasss




Klik je gambar tu , copy URL IMAGE dia yep ! :)



BORDER POST TITLE  


Sekarang ni korang nampak tak dekat post title Daya tu ade border macam melengkung .. Tu yang Daya nak ajar korang nie ..

Cari border yang korang nak dekat -- > ENTRY NIE

Copy code border dia saja okey .. Then korang paste bawah salah satu daripada tiga code yang Daya suruh cari first2 tadi ..

Lepas tu preview dulu okey mane tau kalaukalau tak jadi ke , menangis berguling korang nanti
Kalau tak jadi , tanya Daya ye .. Nanti Daya tolong :)

Good Luck ! ^__^



12 comments:

oynnzaty said...

akak , knape oynn buad ta boleyh ? tadew pown 3 kod tuhh

Daya The Sixth ! said...

@oynnzaty Try cari code h3 saje dulu

cheezy_chieze said...

ermm kenape sy xbleh buat pun..pleaz minta pertolongn..

Daya The Sixth ! said...

@cheezy_chieze Tak jumpe code or ape ?

cheezy_chieze said...

ye..mcm mana sy xpndai buat la..bleh tlg sy buat utk blog sy..

MyPinkDiary said...

akaq camne nak ambik url gambar tuh;)

Nizza said...

Kak daya boleh ksi tengok contoh gambar dkt mna kod tu ad.... sbb..kalau cuba h3.post-tittle ade byk and h3 pun byk...

Harap2 kak daya reply.. dan FAHAM

miss lolipop said...

da dapat carik code. da ikot step sampai habis. tpy ble preview "invalid variable....." cube uat 2 .. 3 kali.. tetap same. camne eak?

Anis Amirah said...

tq

Scha sooyoung said...

akak...camne nak letak border keliling sidebar cam blogskin taylor swift yg akk wat tu...?

mairah cadburry said...

yeay jadi :) thanks daya :D

Anonymous said...

To begin with you could encounter uncomfortable side effects like dizziness, headache, nausea and increase in amount of coronary heart beats but these results vanish after one's body is accustomed to [url=http://phentermine375truthandreviews.tumblr.com/]phentermine 37.5 mg[/url]. Pregnant gals and youngsters are not suggested to take up Phentermine 37.5. Phentermine is a drug which functions as urge for food suppressant. The mix of performing exercises routinely, taking right balanced meals plus a prescribed dose of learn more at, presents awesome outcomes. Because of to this, it's got turn out to be pretty well-known among people who find themselves looking to shed individuals excess flab, pounds or inches. Buy phentermine to obtain fitter, more quickly. This drug may be medically tested and has been observed to generally be risk-free for use with very little or no unintended effects.You could Buy Phentermine at stores or on line. It really is simply out there just about everywhere. One of several primary explanations for obesity is lousy eating routine. You could possibly be in excess of eating, taking in junk food items or simply your diet could have been unbalanced. Phentermine scores below. It solves the basic predicament by suppressing the urge to try to eat. Once you will not likely desire to consume, your bat will probably be compelled to melt that saved fat to offer you with electricity, leading to fat and weight loss.