26 September 2011

Tutorial Link Hover ( New Trend )

Assalamualaikum ! :)
Ape kabarkah kawankawan Daya dekat luar sane tu ? Sejuk ? Sakit ?
Daya harap korang sihatsihat saje laa yep ! Hehe dah macam tulis surat gitu ^^

Jum kite tengok ape yang Daya nak ajar korang harinie yep ! ^^

Kesan bile kena header


Kesan bile kena link


Nak tau macam mana nak buad ? Nak tahu tak ? Kalau nak kelip mata sikit . winkwink* ^^
Tapi copcop !! Korang dikehendaki untuk membuang dulu code hover yang lama (kalau ade ) . Cehh berlagak polis nie . Kena ikut yea nanti tak jadi jangan saman Daya pulak . HAHA



 Ctrl+F , then cari code nie

a:hover {

 Copy paste code nie bawah code tadi yep ! ^^

color: #FFFFFF;
background:#F6CEF5;
text-decoration:none;
border: #ffffff 1px solid;
padding:3px 5px;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}



 Warna MERAH untuk tulisan , warna BIRU untuk background , warna KUNING untuk border . Semua warna tu korang boleh tukar dekat -- > SINI

 Warna PINK boleh tukar --> dotted, dashed 

 Warna HIJAU korang boleh tukar ( kalau nak ) dekat --> SINI

So ? Dah selesai laa tugas Daya dekat sini ajar korang . Ape lagi ? Bayar laa ?? HAHA kiddingkidding *
Good Luck kayy . Kalau ade problem jangan laa segan tekan komen tu ^^

Spread Love Daya The Sixth !