19 October 2011

Running Man Entertainment Show Korea Terbaik

Assalamualaikum ! ^^

Kaykay zaman sekarang sape yang tak tengok KPOP kan ? Dulu pakngah Daya yang brutal tu boleh menangis tau tengok drama korea sekarang. Sape yang bawak pengaruh ? Daya laaa ! Haha .

Kalau tak tengok drama pon mesti tengok entertainment show punye laa . Two Days And One Night , Dream Team , Strong Heart , Star King and macam-macam lagi laa kan . Sume best gitu . Hehe tapi yang paling Daya suke kan , RUNNING MAN !

Daya tengok citer nie boleh berguling-guling gelak ooo . Sume buat lawak bodoh kan . Korang tengok laa dulu satu episode running man nie baru korang tau . Haha memang lawak .




Boleh tengok sambungan dia dekat --> SINI

Ape macam ? Kelakar tak ? Weeee ! :D . Sekarang jum Daya kenal kan sape yang ade dalam Running Man nie .




Daya kenalkan daripada kiri eh ?. Dari kiri Kwang Soo .


Gwang-vatar

Haha yang nie lawak sikit . Name gelaran dia Gwang-vatar sebab muka dia macam Na'vi (Avatar) . Dia nie laa paling kesian . Asyik-asyik kena buli walaupun dia paling muda . Dia laa Lee Kwang Su .



Sparta-kook

Jong Kook nie yang paling Daya suke dalam Running Man . Comel sangat  Sebab dia nie comel gelaran lain untuk dia --> Kookie . Hehe cute je nama . Ahli lain sume takut dengan dia sebab dia nie hebat sikit kalau nak tangkap orang lain .



Yu-hyuk

Si belalang . Haha orang panggil dia macam tu sebab muka dia macam belalang . Weeee . Tapi dia nie pandai menari . Tu laa maksud Yu-hyuk .



Monday Couple

Dorang nie bukan betul-betul kapel pon tapi setiap hari Isnin je dorang jadi sweet gitu macam kapel . Haha ade2 je kan . Nama perempuan tu Ji hyo , laki tu Gary . Gelaran Ji hyo  , Mung Ji Hyo sebab dia nie blurrrr je . Hehe

Gelaran Gary pulak Peaceful Gary sebab dia cool je kan tapi senang di-per-bodoh-kan . Weee ! ^^



Big Nose Older Brother

Kalau tak silap Daya laa kan dia nie ahli paling tua sekali dalam Running Man . Hehe rase-rasenya korang tau laa ape maksud gelaran dia tu kan ? Suk Jin SiHidung Besar ! BAHAHA



Ha-roro

Name dia nie Haha . Pelik je name kan . Nasib baik bukan Hoho . Gelaran die Ha-roro sebab muka dia macam Pororo The Little Penguin . HAHA korang tengok laa dekat google muka Pororo tu macam mane .

By the way korang nampak tak yang ade tanda cross dalam gambar ahli kumpulan tadi ? Haa tu Joong-ki . Dulu dia ade laa dalam running man sekarang dah keluar . Lizzy pon ade jugak dulu . Alaa yang kumpulan after school tu . Weee .

Hehe dorang nie macam perlu kan ahli baru so Daya rase Daya tau sape yang sesuai . Check it out gambar dekat bawah nie . Nama dia --> Choi Daya . HAHA




Berangan kejap masuk Running Man kan . Weeee . Citer Running Man nie ade dalam SBS (393) setiap hari jumaat pukul 6.30 petang . Korang cuba laa tengok . Confirm tak menyesal ! ^^

Spread Love to Running Man 

10 comments:

noraauliyya said...

huhu , macam nak tgk jgk la ..

Zatyfariha said...

Jong Kook ..<3 hehe.....

s_u_z_a_n_a said...

suka gak running man ni...mmg terbaek r... gelak golek2..hahaha

syazwani said...

tak sangka akak daya pon minat running man..pass cket :)betul tu,rsenye dieorang kene tambah ahli baru..haha,akak mmg sesuai laa dlm gamba tu :)

Daya The Sixth ! said...

@syazwani Citer korea memang tak pena lepas woo . Weee nie macam nak amek hati akak je nie . Buat kembang akak je . Haha :>

Daya The Sixth ! said...

@s_u_z_a_n_a Kalau sedey tengok cite nie mmg best laa kan ^^

Daya The Sixth ! said...

@Zatyfariha Jong Kook saye punye ! weee kite share laa eh :D

Daya The Sixth ! said...

@noraauliyya Ape macam ? Tengok tak tadi punye ?

x perlu taw said...

kak daya...
sebenarnya,nanti joongki muncul kembali...kalo x silap lh yeaa.. :) dlm ep 66 / 65 ade,joongki jadi tetamu..nie dpt taw kt internet lh :)

FaLya said...

Saya pun suka tgk!!tapi,tengok yg dah didownload lah disebabkan xada astro,huu..