7 October 2011

Tutorial Blockquote Mengembang

Assalamualaikum ! :)

Apa habak kalian semua ? <-- kesan terlalu biul
Kaykay Daya dah PMR 3 hari . So far so good . 

Daya nak ajar benda baru dekat korang . Haha . Daya nak screencapture blockquote mengembang tu macam mana tapi tak kembangkembang pulak dia . Haha so Daya terus ajar jela yep ? ^^


Cari salah satu code dekat bawah nie .

.post blockquote {

blockquote {

Copy paste code nie bawah salah satu code yang korang cari tadi tu .

text-align: center;
border-top: 3px solid #F5A9F2;
border-bottom: 8px double #F5A9F2;
background: #F8E0F7;
padding: 5px;
}
.post blockquote:hover {
border-left: 3px solid #F5A9F2;
border-right: 3px solid #F5A9F2;
margin: 5px;
border-top-left-radius: 105px 15px;
border-top-right-radius: 105px 15px;
border-bottom-left-radius: 5px 5px;
border-bottom-right-radius: 5px 5px;
-webkit-box-shadow: 0 0 3px 3px  #000000;
-webkit-transition-duration: 1s;

 Nota kaki :: Warna MERAH tu warna border
Warna PINK tu background dia
Warna BIRU shadow dia .

Code colour tu korang boleh laa dapat kan dekat BFF Daya nie HAHA --> SINI

Dah siap edit sume , ape lagi kan . Dengan senang hati korang pon save laa yep ! ^^

Spread Love 


4 comments:

cerita best said...

NICE BLOG...TQ SBB MSUK BLOG PAKJOE..pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe

Mira Fairy said...

thanks Kak Daya! jadix..

Batrisyia Anis Azrin said...

Thanks for the tuto ^^

Aina nono said...

@Mira FairyHahahah . susah laa camniyh . nk copy taa leyh . coz lapy sye ta leyh copy click ctrl+c :( . tpy sye nk gak ikut tutorials noyh bab x penah jumpe unn