14 October 2011

Tutorial Border Dekat Shoutbox

Assalamualaikum ! :)

“I’ll be back so soon you won’t have time to miss me. Look after my heart — I’ve left it with you.”

Kalau korang tengok citer Twilight korang tau laa ayat dekat atas nie . Ayat Edward , menyentuh hati dan perasaan . Weee .

Okey saja nak semak kan sikit citer Twilight sebab citer yang last sekali dah nak keluar kan . Hehe sekarang Daya mula kan jela terus yep pelajaran kita harinie ^^





1 . Copy paste code dekat bawah nie dalam ruangan Html/JavaScript

<center><div style="Background-image:url(URL IMAGE); repeat; padding: 5px; border:2px solid #4C0B5F; border-top-left-radius: 25px 25px; border-top-right-radius: 25px 25px; border-bottom-left-radius: 25px 25px; border-bottom-right-radius: 25px 25px;"><center>Bersantai bersama Daya The Sixth ! <center>CODE SHOUTBOX</center></center></div></center>

2 . 

 MERAH : Background yang korang nak . Boleh cari dekat --> SINI

 HIJAU : Gantikan dengan ayat korang sendiri eh .

 PINK : Warna border . Boleh tukar dekat --> SINI

 BIRU : Code shoutbox korang laa kan . Pastikan shoutbox korang tu INLINE tau .

Cara Shoutbox Dalam INLINE

1 . Pergi --> SINI . Tekan Manage It Here . Lepas tu sign in laa macam biasa kan .







3 . Dah siap amek INLINE tu korang save then copy paste code shoutbox korang dekat warna BIRU tadi .

4 . Susah ke ? Senang je kan . Heee harap korang faham . Good Luck ! ^^