25 October 2011

Tutorial Header Hover 1 ( Bergerak Ke Kiri )

Assalamualaikum ! ^^

Esok raya kan kan kan ? Walaupun India yang raya Daya nak sibuk jugak ikut raya sekali . Weee . Daya dah siapkan sari dah tau . Haha jokejoke * 

Ni haa sorang kawan Daya nie nak mintak tolong Daya ajar kan dia jadi senget . Eh eh header dia jadi senget . Haha jangan marah yep Riema . Senyum selalu . Choe song hamnida #berlagak cakap Korea jap



Riema mintak Daya ajar macam mana header yang kaku tak bergerak tu dengan ajaibnya telah bergerak ke kiri ? #statement melebih . Daya dengan rasa merendah diri nak ajar korang . Lailailai !




 Ctrl+C , lepas tu cari salah satu code dekat bawah nie .

#header {

/* Header

 Paste-kan code nie bawah salah satu code yang korang cari tadi .


#header:hover{
padding-left:70px;
-webkit-transition-duration: 1s;
}


 Sape-sape yang guna code /* Header paste-kan code dekat atas tadi lepas ----------------------------------------------- */


 Now focus on the colour . Warna PURPLE korang boleh tukar kepada right . Tu maknanya header korang akan bergerak ke kanan . Tapi Daya sarankan korang buat je left sebab nampak lagi cantik . Weee

 Warna PINK untuk kelajuan header tu bergerak . Daya buat --> 1s . Kan ? Tu maknanya satu saat . Korang boleh tukar 0.5s . Header tu gerak lagi laju laa kan .

 Dah godek-godek code tu korang pon save laa eh . Senang je kan ? Ade yang pening ke ? Nak panadol ? Tak de kan ?? #Fuh save bajet aku .


Sebelum Daya end-kan entry malam nie . Daya nak tunjuk doodle yang Daya buat . Serious buruk benor . First time buad . Ketinggalan zaman Daya nie . Korang tengok laa eh . Hehe doodle nie represent Daya . Cuma Daya tak laa tembam macam tu . Pinggang doodle tu pon tak betul . Haha . Gelak laa sepuasnya . Kayy salam ^^ .





7 comments:

riema afifa said...

thanx a lot akak ! :)

nafisa is my name said...

hye daya ..sy nak tanye , awk tak ambik tempahan buat header ke .. anyway kalau sy nak tempah boleh tak ..? bayar bape pon boley .. really need your help dear .. please respon my comment ASAP ..

riema afifa said...
This comment has been removed by the author.
AreIeySyah said...

Thanks :D

x perlu taw said...

salam kak...
sye nie baru jerk wat yg akak ajo nie..
mmg jadik,
tapi,
blog sye dh hancur akak,
maksud nye,banyak bende hilang...
jadik,ini sebab ade kesalahan ke ape kak??
kalo sye remove balek,sye boley dpt x blog sye yg lme??
arap2 akak fhm soklan sye nie :)

nurul syafiqah said...

Salam, kak Daya .. saya mau tanya kalau untuk blogskin pulak mcm mana ? ^^

Yana Cute said...

X dapat Yg code punya.