27 October 2011

Tutorial Hilangkan Navigation Bar

Assalamualaikum ! :)

Urmmm sedapnya mama Daya masak roti . Nak sikit ? Wekkk masuk perut slim Daya sudaaa . Haha .

Selama Daya buat tutorial nie laa kan , Daya sedar ramai newbie yang tengok tutorial Daya . Tapi Daya buat tutorial yang hias-hias je banyak . Yang asas tak ada kan ? Weee mintak maaf bukk .

Takpe-takpe harinie Daya ajar sikit salah satu benda asas yep . Weee dah sediakah semua ? Sediakan kanta pembesar nanti salah tengok pulak ^^



Benda alah nie laa yang Daya nak hilangkan . Korang nak hilangkan jugak ? Jum jum tengok cara dia . Weee




# Cara Pertama

1 . Ctrl+F , cari code dekat bawah nie

/* Variable definitions

2 . Copy paste code nie ATAS code yang korang cari tadi tu


#navbar-iframe {
display: none !important;
}

3 . Haa lepas tu SAVE betul tak Ipin ? Ipin pon jawab betul betul betul !! Weee jum tengok code yang telah di-edit .




# Cara Kedua



1 . Ctrl+F , cari code nie 

#navbar-iframe {display:none;}

2 . Delete code tu lepas tu gantikan dengan code dekat bawah nie

#navbar {height: 0px;visibility: hidden;display: none;} 

3 . Dengan hati yang terbuka korang pon boleh SAVE . Meh dengar Ipin cakap lagi . Betul betul betul !! Weee

*Senangnya dalam hati bila beristeri dua . #Tibatiba




Komen kalau tak jadi .
Okey salam ^^


2 comments:

bukhari 19 said...

xde code niy ha..

#navbar-iframe {display:none;}

eiyra nieyra said...

jadi jadi jadi.. suke2.. tengs yee :)