27 October 2011

Tutorial Hilangkan Tajuk Header

Assalamualaikum ! ^^

Apa buat korang ? Weee ayat sonsang kan . Nie gara-gara tengok CicakMan 2 semalam laa . Haha kelakar tengok Gingerman 1 & 2 tu . Ayat berterabur !

Hmm lapooo laa pulak . Hehe padahal dah menCEKIK roti dah nie . Weeee . Okey dah stop stop . Nie haa Daya nak habak sikit ..Semalam Daya blog walking kan kan kan lepas tu Daya nampak lebih kurang 3 blog yang dekat header comel dia , belakang tu ada titik kecik tau .

Dia tak tahu macam mana nak hilangkan tajuk header sebab tu letak titik kecik . Takpe takpe Daya tau cara dia so meh sini Daya ajar naaa ...



Nie blog test Daya . Daya nak hilangkan tajuk header dia tu .



1 . Ctrl+F lepas tu cari salah satu code dekat bawah nie 

Code satu

.Header h1 {

Code dua ( Cari salah satu )


#header h1 {

blogname h1 {

#header-inner {

2 . Bagi yang jumpa CODE SATU  copy paste code ni bawah code tu

visibility:hidden;
Contoh

.Header h1 {
visibility:hidden;
  font: $(header.font);
  color: $(header.text.color);
  text-shadow: $(header.shadow.offset.left) $(header.shadow.offset.top) $(header.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .2);
}


3 . Sesape yang jumpa CODE DUA pulak , korang tambah code nie sebelum tanda ( } )

visibility:hidden;
Contoh 

#header-inner {
background-position: center;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
visibility:hidden;
}



4 . Dah godek godek code tu korang SAVE je . Kalau code tu degil pukul dia !! Haha ape celupp pukul-pukul kan ? Orang dah moden , simbah asid je . Takkan nak simbah asid dekat code ?

Weee dah dah better Daya stop sebelum merepek sampai esok pagi . Kbai . Much Love ~~

6 comments:

Qudwah an-Nuwairah said...

mesti daya ckap blog sy nie kan? hehe. betol pun. takpe2. amik tuto nie lak.

Daya The Sixth ! said...

Tak bermaksud nak mengejek . Jangan salah faham ye :)
Daya nak ajar je ^^

eNaL_WaNie said...

akak tak boleh punn .. tolong buatkan :( pliz akak ..

Fatin said...

dah lama cari..terpaksa guna kak nazihah punya tuto yang transparent blog name..btw thanks

emma said...

thank terjadi

Lydia Ramli said...

@Daya The Sixth ! why i dah cari semua code tu tapi still tak jumpa? one by one steps follow? explain please