13 October 2011

Tutorial Shadow Effect Dekat Post Title Dan Sidebar

Assalamualaikum ! :)
Weee . Korang mungkin tak perasan tapi dah dua hari tak update blog . Huhu Daya demam . Kesian kan ? HEHE .

Memandangkan Daya dah sihat sepenuhnya so Daya pon nak share lagi tutorial dengan kawankawan blogger yang tercinta . Peace yo (Y) !



Cuba cari apa yang Daya nak tunjuk ? Hee kalau tak nampak klik je gambar tu kayy biar bagi besar sikit . Tak nampak lagi pegi cari kanta pembesar tu . HAHA

Tengok shadow dekat post title tu , haa tula Daya nak ajar nie . Weeee ! :D




Shadow untuk POST TITLE

1 . Ctrl+F , cari code dekat bawah nie 

h3.post-title {

2 . Copy paste code nie bawah code tadi

text-shadow: 2px 2px 3px #FF0080

Shadow untuk SIDEBAR 


1 . Ctrl+F , cari code nie

h2 {

2 . Copy paste code nie bawah code tadi . ( Hehe code dia sama je dengan yang post title tadi )


text-shadow: 2px 2px 3px #FF0080

 Nota kaki :: MERAH untuk warna shadow . Boleh tukar dekat --> SINI
HIJAU untuk tebal shadow . Daya sarankan sampai 5px sudah . Jangan tebal sangat eh .

Lepas tu korang pon boleh laa save yep ! ^^ . Sebelum Daya end entry nie , Daya nak korang usha sikit lagu Taylor Swift nie . Favourite Daya ! Weee . Spread Love .




1 comment:

MayMay Apple said...

thanksssssssssssssssssssss :D