16 October 2011

Tutorial Tab Menu Style 1

Assalamualaikum ! ^^

Weee lagi lagi tutorial ! Aku pon naik bosan . Ape nak buat baca je la . Lalalala ~

Okey ayat dekat atas nie mungkin katakata pembaca blog Daya . HEHE boleh buat lagu dah . Korang confirm bosan kan dengan blog Daya . Tak habishabis dengan tutorial . Isy3 . Nak buat macam mana kan ? Daya suka ajar korang benda baru nie . Weee :D






1 . Copy paste code dekat bawah nie dalam ruangan HTML/JavaScript tadi .

<br/>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 10px;"><a href="URL SITE">About Me</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="URL SITE">Tutorial</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="URL SITE">Facebook</a></span>
<br />
<br />
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">Twitter</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">MyLove</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">Freebies</a></span>

2 .

 MERAH untuk background benda tu . Daya bagi warna Pink (macam dalam gambar) . Boleh tukar dekat --> SINI

 HIJAU untuk link . Letak link yang korang nak . Facebook, Tutorial, About Me . Ape2 jela okey ^^

 BOLD/TEBALKAN untuk ayat korang sendiri . Korang boleh tukar ikut suka hati .

Okey faham tak Daya ajar nie ? Daya tak de cakap bahasa alien kan ? HUHU takut sangat korang tak faham -,-

Tu jela 'Science' kita harinie . Good Luck kayy ! HEHE bolehboleh nak kata pelajaran SCEINCE jugak kan . Daya rase Daya rindu laa kott nak belajar . Yela dah abis PMR kan . Nak belajar ape lagi ? Hikhok :D


6 comments:

Lebliyila said...

kak dayah.abes kalau nak buat background sendiri macammane?

niesa_nur90 said...

Akk...Yg link tutorial ngn about me uh nk dpt kan dari mner ?
#sory niesa nie lmbt pick up sikit..(:

asyiqin marzeki said...

kak dayah kalau nak buat isi(macam kita tekan kat aout me akan keluar isi dia) dia macam mana??

Afrina Nisya ♥ said...

yang warna hijau tu, mcm mnew ? x phm ? nak cari kat mne link tu?

Mymai Slow said...

tengss 4 da tuto :)

farah hassan basri said...

link yg hijau nak cari kat mane?? harap bole bantu