21 November 2011

Tutorial Butang Tekan Tutup ( Spoiler Button )


Assalamualaikum ! ^^



Jyeahhh ! Malaysia aummm aummm . Haha comel dohh dorang nie . Nak jadi abang angkat boleh ? Weee selemba kambing je mintak .

Daya dah laa tinggal atas bukit , mesti banyak kedai mamak kan ? waktu sepakan penalti , tv yang dekat kedai mamak tu power sikit so cepat laa berapa saat , Daya yang tengok tv dekat rumah dah tak terkejut . Haha baik tengok dekat kedai mamak tu je ..

Huh panjang eh Daya berceloteh ..Semput kejap jari-II Daya nie . HAHA ! Teruskan merepek Daya . Orang dah pening baca citerr kau . Ngeh ngehh ngehh :3



Haa butang dekat atas nie laa Daya nak ajar , teach dan kata yang sama erti dengannya dekat korang . Tak faham laa tu .. Haha Daya nak ajar macam mana nak buat button macam tu . Comel kan ? Jyeahhh ! Lailailai ..

Sedia-kan tikus ( mouse komputer ) , berukband dan segala yang perlu . Angkat perut korang jugak . Haha takde kena mengena okeyy .



 Okey-II first sekali korang copy paste dulu code nie dalam html/javascript::

<center><div id="spoiler"><div><input onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display = ''; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['hide'].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Hide Spoiler!'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display = 'none'; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['hide'].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Show Spoiler!'; }" value="TAJUK KORANG" style="width:200px;font-size:12px;background-image:url(http://2.bp.blogspot.com/-Xd66NW3g6tc/TpP13crQkWI/AAAAAAAAA3U/ZqXlxuVjsIA/s1600/set6.png);-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;margin:10px;padding:0px;border-style: 2px solid#FFFFFF;" type="button">
<div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:98%">
<center>ISI KORANG</center></div>
<div id="hide"></div>


 OREN :: Tajuk yang korang nak . Daya punya 'Harimau Malaya' jangan curi ! Haha
PINK :: Background , nak tukar ke tak suka hati laa .. 
MERAH :: Isi yang korang nak letak . Selalunya button nie untuk credit laa kan .

 Dah tu apa lagi ? SAVE laa dengan bangge nya ! Weee

Nak tau kenapa Daya lambat update harinie ? Hehehehehe




Oooppssss . Nak tau lebih lanjut pergi laa --> SINI


3 comments:

Myza Raihan ♥ said...

butang ape nie??
xpham la

Daya The Sixth ! said...

@Myza Raihan ♥ Bila tekan die bukak , keluarkan apa yang kita nak tulis . Gituu laa .

syakirahfighting said...

tq soo muchh ! bile buat bnyk kali baru lepas . tq !