12 November 2011

Tutorial Gambar Jadi Melengkung ( Entry & Sidebar )

Assalamualaikum ! :D


Haha Daya mesti berguling-II bila tengok pic nie tau . Kelakar gileezz ! Nie gambar waktu pengambaran Running Man . Ahli Big Bang - Seungri datang waktu episod nie . 

Daya senyum melebar je tau waktu buat entry nie . Gambar dekat atas tu laa punca-nya . BAHAHAH

Okey nie adek Daya ( terus mengaku adek -,- ) bukan adek betul laa . Kira adek angkatt gitu , mintak tolong dekat Daya . Batrisya nama dia . Dia perasan gambar dekat blog Daya nie melengkung . Wee ade jugak orang perasan eh .

Gambar yang korang upload semua jadi melengkung . Tak kira laa dalam entry or dekat sidebar . 




Simple dan mudah jerr cara dia * dah simple mudah lagi . cettttt


 Ctrl+F , cari code dekat bawah nie haa . Gangster je kan ayat gua .

/* Header

 Copy paste code nie ATAS code ayat korang tercari-II tadi 

img { filter: alpha(opacity=100); opacity: 6; }
img:hover { filter: alpha(opacity=75); opacity: 7; -webkit-transition: 0.5s; }
img {
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius: 12px;}


 Kan Daya dah kata senang . Lepas tu korang tinggal nak save je . Simple dan mudah gitu . Hehe

ZZzzzzZ .. Daya dah tidur . Jangan kacau ^^ . Cakap selamat malam sekarang ! Haha . *padahal siang lagi nie haa .



6 comments:

Amiera Ellysha said...

tenkiu kak Daya !

Amiera Ellysha said...

tenkiu kak Daya !

Batrisyia Anis Azrin said...

Thanks!!!

Zimah said...

thankss sis:)

Aien Ahwil said...

tak jadi punn ..hmmm . .kalau guna template denim mmg tak dapat ke guna tuto ni ??
help me please T^T

farah said...

kenape ye ble tukar template, nak
buat tuto ny tak jadi.sblom ni bole? bole bntu?