16 November 2011

Tutorial Gambar Terang Gambar Pudar

Assalamualaikum ! :D


Haa nak tau tak apa 'dream' Daya ? Daya teringin sangat nak tukar yayahmiss93.blogspot.com kepada www.dayathesixth.com .. Perghh impian Daya yang paling utama laa kiranya . Duit-nya tak ada , harapan menggunung . Cetttt

lalaala unfriend you ~ hehe obses with greyson chance . Okey kepada yang tak suka . Sorry anggap laa kita tak ada jodoh suka benda yang sama ? Haha muahh sikit *

Sebenar benar benar nya kan , tajuk Daya yang elegent tu maksud dia Opicity Effect .
Woww binatang apa tu ? Unta , kambing ? No laa sayang . Maksud dia bila cursor sentuh gambar dalam entry or sidebar , dia bertukar jadi kabur or terang .

Faham ? Good .




 Gambar kabur jadi terang . Amek laa code potion bawah nie <3


<style>
/* ----- Image opacity effect 1 ----- */
.post a img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
 opacity: 1.0;
-khtml-opacity: 1.0;
}
.post a:hover img {
 filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
-khtml-opacity: 0.5;
}
</style>


 Gambar terang jadi kabur . Amek laa code potion nie <3


<style>
/* ----- Image opacity effect 2 ----- */
.post a img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;
}
.post a:hover img {
filter:alpha(opacity=70);
-moz-opacity: 0.7;
opacity: 0.7;
}
</style>


Haa amek hang ada dua potion beracun . Pilih je yang mana satu . Nak tau ? * Taknak tau takpe . sobsob* Daya sekarang ada 2 benda yang Daya terlalu obses :: Geryson & Zombie . Ouh la la ~ My favourite <3



2 comments:

Abang Long said...

Salam...uishhh! Dasat tul cikgu nih skunk..tutorial berguna dan boleh difikir2kan utk digunapakai..
Bab obsess nak jd zombie tu riso plak dengar..apa2pun jgn cekik Abg Long tau...huahuahua

Daya The Sixth ! said...

@Abang Long Haha takkan laa nak cekik abang long pulak :D