9 November 2011

Tutorial Header Hover 2 ( Hilang ! )

Assalamualaikum ! ^^



' Inginku mencapai pelangi '

Ececeh tibe-II je nak tafsir gambar dekat atas tu kan . Hehe Daya sebenarnya nak mintak maaf sangat-II sebab blog Daya nie 'Follow' tak boleh tekan kan ? Huhu mintak maaf sangat-II eh .

Daya nak buat banyak tutorial sikit harinie . Sebelum nie Daya ada buat tutorial header hover ke kiri . Boleh pegi --> SINI kalau nak tengok . Nie haa Daya nak ajar korang magic pulak . Korang jampi ' Abracadabra ! ' dekat header korang and then POPP dia hilang .

Hehe erti kata lain nye Daya nak ajar buat header korang tu hilang bila cursor menyentuh . Ececeh :)



 First sekali korang cari laa salah satu ' kawan-II ' Daya nie

h1.title {

#header {

/* Header

  Copy code nie ::
.Header:hover {
padding-left:160px;
-webkit-transition: 1s;
-webkit-transform: rotate(6deg);
opacity:.01;
}
 h1.title { --> Paste BAWAH code tu 
#header {  --> Paste ATAS code tu 
/* Header  --> Paste LEPAS tanda ----------------------------------------------- */

 Warna MERAH korang boleh tukar kepada right 

 Warna BIRU korang boleh tukar ikut masa yang korang nak . Daya bagi 1s . Maknanya 1 saat . Kalau korang nak header korang tu lambat sikit nak hilang , tukar laa kepada 2.5s atau 3s

 Save ! Kalau suka , teruskan blogging . Kalau rasa macam semak pegi laa --> SINI . Sehingga berjumpa lagi ! Weee selamat beramal yep :)

Layan lagu Rasulullah kejap ...