6 November 2011

Tutorial Post Title Dekat Sebelah Kanan

Assalamualaikum ! :)



Huhu sebenarnya Daya tengah sebak nie , teringat lembu yang di-korban-kan pagi tadi . Nak meleleh dah air mata den tibe-II lalu mamat muka macam Farid Kamil terus senyum sampai ke telinga . Haha rambang mata sungguh !

Back to the topic , cuba baca sikit .. Dalam hati sudah kan ? Hee jum tengok contoh dia .




Haa lebey kurang begitu laa kawan-II sekalian . Jum Daya ajar-kan macam mane cara nak godek-II sampai jadi macam tu .



 Mula-II korang tekan Ctrl+F , then cari salah satu code dekat bawah nie . Sebelum tu kalau korang ade edit-II untuk post title delete dulu kayy .

h3.post-title, .comments h4 { 
h3.post-title {
h3.post-title, h4 {
.post h3 {
.post-title {

 Bukan maen banyak lagi korang boleh cari kan ? Haa sebab nak pasti-kan tak ada yang mengadu tutorial nie tak jadi . Hikhok . Okey then copy paste code nie bawah salah satu code yang korang cari tadi .

text-align:right;
border-bottom: 2px solid #BE81F7;
margin:1em;
font:normal 30px Vanilla;
color: #4B088A;
}
 Kalau nak ade background , korang tambah code nie bawah text-align:right; lepas tu pandai-II laa cari background sendiri . Weee ..

background-image:url(URL BACKGROUND);

 HIJAU :: Korang boleh tukar kepada dotted , dashed
MERAH :: Warna border
BIRU :: Besar tulisan korang
PINK :: Tulisan ape yang korang nak
KUNING :: Warna post title korang

 Korang boleh laa tukar warna dekat --> SINI

 Code yang Daya bagi tu warna purple . Kalau taknak tukar takpe , nak tukar amat-II laa di-galak-kan .

 Lepas godek-II code tu korang jangan ter-'forgot' nak SAVE yup . Memang laa tak jadi kalau tak save kan ? HAHA lawak -,-

P/S :: Best tak The Walking Dead haritu ? Perghhh nak nangis sikit Daya tengok . Control cun je . Kbai ^^

3 comments:

Miss Eiza said...

wah mana awk belajar kod kod semua ni sampai blog cantik..sy simple je..tak pandai design2 ...

Abang Long said...

Salam Daya...menarik gak nih..cuma um ada niat nak godek2 HTML lg coz takut nanti bnyk spend masa. Selamat menyambut Aidil Adha..errr, kalau dah ada rasa kesian kat lembu tu, xleh makan tau..bagi kat Abg Long jer..hehehe

Noramira Kassim said...

Daya!!! try daya cari adea camne nak tukar join this site yang kaler biru(kat follower) tue jadik cun...hek2