You want someone that perfect? Ok but please tell me who is

23 November 2011

Tutorial Post Title Sidebar Yang Comel

Assalamualaikum ! ^^



Wahhh harinie Malaysia lawan bola lagi kan kan kan ? Ngeee suka suka suka . Penuh lagi laa kedai mamak depan rumah Daya malam nie . Daya pon nak join dorang laa . Sape nak jumpa Daya pergi laa kedai mamak tu . Haha confirm korang tak tahu yang mana satu !

Dah kita stop citer pasal bola kejap , Daya nak ucapkan terima kasih nie . Terharukan ? Semalam follower blog 'Daya The Sixth !' mencecah 2000 !! Terima kasih sangat-II ! Tak ada korang tak wujud laa blog Daya nie . Sobsob** mengalir air mata den sikit haa ...

Lap air mata , teruskan kerja Daya ! Haha .. Daya nak tunaikan permintaan sorang kawan FB Daya . Blogger jugak dia . Dia nak Daya ajar-kan macam mana nak buat sidebar yang comel !

Contoh ::



Dalam bulatan merah tu laa contoh sidebar yang comel ( comel ke -,- ) 




 Ctrl+C lepas tu cari code nie ::

h2 {

 Copy paste code nie BAWAH code tadi 

text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
font: 23px lemons can fly;
color: #000000;
border-top: 2px solid #FFFFFF;
  border-left: 2px solid #FFFFFF;
  border-right: 2px solid #FFFFFF;
  border-bottom: 2px solid #FFFFFF;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: url(URL BACKGROUND);


 Biru cair :: Warna shadow post title sidebar korang tu .
Biru pekat :: Warna post title sidebar .
Pink :: Korang boleh tukar kepada dashed , dotted
Merah :: Warna border 
Hijau :: Background yang korang suka 

 Semua warna boleh tukar dekat SINI

 Background korang boleh laa cari dekat SINI

 Okey , selesai ! Btw kenapa harinie Daya moody eh ? Entah laa . Peace (Y)

 Sesiapa yang pernah edit sidebar title sebelum nie , edit dulu code tu kayy takut tutorial nie tak jadi .Kayy tata ^^