19 November 2011

Tutorial Tukar ' Bullet ' Korang Yang Bosann Tuu !

Assalamualaikum ! :)


Hari yang tak berapa indah kan ? Daya tengah duduk tepi tingakp sekarang nie , tengok hujan turun . Cettt menyesal Daya bukak lappy tepi tingkap nie *Ayat orang takut kilat .

Nak tau tak ? *Tak nak tau sudah . Daya kan semalam ter-miss satu episode The Walking Dead . Huhu citerr zombie tengok malam laa syokk habiss kan ? Nie terpaksa laa Daya tengok citerr zombie waktu hujan . Huhu -,-

Nie citerr pasal zombie , zombie jugak . Korang tau tak bullet tu ape ? Haa meh Daya tunjuk-kan gambar yang lappy Daya nie tangkap . Weee ^^



SEBELUM


SELEPAS



Yang dalam bulatan merah tu laa kita panggil ' Bullet ' ! Wahh nama dia lagi cun dari nama Daya nie haa . Haha . Selalunya kalau korang tekan mesti keluar bulat hitam je kan ? Cettt bosann kott . Nak tukar tak ? Haa tu laa tujuan entry nie disiarkan . Haha metafora lagi ! 




 Ctrl+F , cari code dekat bawah nie 

]]></b:skin>

 Lepas tu korang paste kan code nie ATAS code yang korang cari tadi


.post ul {list-style:none;
}
.post ul li {
    line-height: 1.4em;
        background: transparent url(URL BULLET) no-repeat scroll 0px 4px;
    margin: 0.3em 0;
    padding: 0 0 0.8em 20px;
}



 Warna PINK tu korang tukar laa dengan icon yang comel-II belaka tu eh ? Or boleh pilih salah satu dekat bawah nie ..





http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic006demoji_13717984decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic007demoji_329170decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic013demoji_357117decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_406651decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_9266200decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic018demoji_416449decoojp.gif


http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic016demoji_15674012decoojp.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic001demoji_417795decoojp.gif


Kalau tak suka yang Daya bagi nie korang boleh laa pilih sendiri dekat KEDAI INI !
Okey cikgu dah letih mengajar , korang pon boleh laa pergi rehat . Eh eh korang dah SAVE belum ? Haa nasib baik cikgu ingatkan . Haha tata ~

21 comments:

Nazura Naa said...

nape x jadi?huhu..sedihnye

Noorsha Muhamad said...

guna tuto ni..thanks..=)

Myra Hudson's said...

; akak , mcm mne klau gune Blogskins ?

aila vendetta said...

yaya~ y aila punya xde bullet pown kat post ? unik2 ;)

Daya The Sixth ! said...

@Nazura Naa Yeke ? Nanti Daya cuba cari sebab nya okey :)

Daya The Sixth ! said...

@Myra Hudson'sNanti akak cuba cari code die :)

aila vendetta said...

yaya., cmne nak buat pages cute cam yaya ? da envy nih~ hihi ;)

Myra Hudson's said...

; Oh kay , thank yaww . t inform at shoutbox myra okee <3 love ya ,

shera said...

tak jadi la daya..

Intan ♥ said...

kenapa tak jadi ? dia keluar separuh je :/

shera said...

Daya , saya buat jadi . tapi bullet yg warna hitam tu ada lagi . macam mne eyh ?

Anis Sabrina said...

Salam Kak!
Alhamdulillah! Menjadi ! Hari tu x jadi , skrg dah jadi! THANKS !

Ros Husna said...

npe bullet yang biasa 2 ada lagi erk?

syakirah said...

amek satu :)

maslina johari said...

alahh , asal xjadik =='

м¡sђ. oŁξи said...

yaya napa buat x jadik erk??

myra romzi said...

macam mane nak cri tick expands widget ? tak tahu lahh :(

Teenz Hanis said...

emmm , kalau guna classic template ? mcm mana eh ?

м¡sђ. oŁξи said...

daya>> akak try paste dekat bawah .post blockquote bru boleh jadi.. :)

ayie_kecik said...

kak daya , xjdx larh kite buat :(

Che Faiz Bong said...

ambk satu