26 November 2011

Yeay yeay ! Edit Gambar Guna XiuXiu Part IV

Assalamualaikum ! :D

Nampak gambar dekat atas nie ? Haa tu khas Daya tujukan dekat peng-follow blog Daya . Dah dua ribu dah ! Dari mana korang datang nie !? Ramai betul :') . Thanks <3

Di-sebab-kan Daya punya impian nak jadi Photographer so Daya suka tangkap gambar and edit . Heheh sebab tula Daya nak ajar korang nie .. 



 Perubahan :: Mata & warna rambut ..
* gambar 'selepas' nampak macam barbie doll kan ? :D
Daya taknak letak gambar Daya sebab mata Daya BURUK ! heheh


 First korang mesti ada XiuXiu --> Download .. Tekan butang warna HIJAU kayy untuk download ..

  


Bukak XiuXiu korang , tekan nombor 1 ( macam dalam gambar ) untuk pilih gambar korang .. Lepas tu tekan nombor 2 ..



Dekat belah kiri , pilih yang macam bentuk contact lens tu . Then nanti dia keluar macam dekat belah kanan ( pilihan mata ) .. Pilih laa mata mana satu yang korang syokk kayy ? Peace (Y)



Dah siap edit mata , korang pilih ( belah kanan ) bentuk rambut yang ber-kaler . Kalau tak tau yang mana tengok gambar kayy ? ^^

 


Kotak bentuk macam nie keluar bila korang tekan yang bentuk rambut ber-kaler tadi tau tau tau . Weeee . 

Untuk tukar warna rambut , korang boleh tekan yang dalam bulatan merah tu . Bukan satu kaler je korang boleh buat tau . Nak campur oren dengan hijau pon suka hati korang laa . Haha WEEEEEE !

Siap je edit rambut lembut lagi bersinar korang tu , tekan tanda right ! Tu maknanya Daya bagi tanda right sebab korang pandai ! ngeh ngeh ngeh :3


Dalam bulatan merah tu tempat korang nak save kayy . Ade dekat belah atas je . Bukan atas awan . Haha tibe-tibe teringat Awan Dania . Okeyy admit it korang rindu citerr tu kan ? Weeee ..Btw korang kalau tak puas lagi nak edit gambar pilih laa antara 3 dekat bawah nie kayy ?


Done ! Okey sekarang jum tengok gambar Daya dengan baby yang Daya jaga . Okey i'm a babysitter this holiday . Huhu tapi tetap terrbaekkkk ! ^^



8 comments:

Abang Long said...

Salam...menarik tuh. Tengah terfikir boleh tak guna untuk print duit RM banyak2...Kayo pak cik nanti..huahuahua

Nelly The Strange said...

wah . cntik !Menarik !
:)

IeLa91 said...

tebaek!=)

nUyuy cHapiEyhQa said...

alaa~ .. kak daya , apsal fiqah xdpt download ?? huh ! dah 6 kali dah cba ..

Jasmin Halil said...

Akk nk delete mcmane app nih ? Tkut virus

Dfaa Najwa said...

Whoaa. ohsem tuto. thankyou sys

Anonymous said...

why ramai kata ada virus eh ? then desktop tukar bahasa cina . aku geram nak download ni, tapi takut . hukk ..

Anonymous said...

knp ramai org kata ada virus and desktop tuka bhsa cina eh? actually geram nak download ni. tapi takut pulak aku baca .. hmm ..