30 December 2011

Churp Churp ? Boleh Jadi Kaya ? Wahh Mari Mari :)

Assalamualaikum ! ^^'


Korang tak rasa yang Daya nie makin lama makin jiwang ke ~ Perlu pergi hospital tak ? Kalau perlu hospital mana ?

Sekarang nie Daya nak ada kan mesyuarat ~ Mesyuarat pasal duit .. Kalau seorang blogger sebut pasal duit , dia mesti akan terfikir Churp Churp !

Actually , Daya baru laa guna churp churp nie , heheh kesian kan ? Tapi Daya taknak korang jadi se-kesian Daya .. Jangan jadi kuno ! Biar Daya bagitau churp churp tu apa ..

Churp-churp

Bunyi macam burung kan ? Wee memang burung pon . Apa yang korang kena buat ialah register twitter dan facebook .. Yang tak ada tu , ada kan laa yep ! Yang aktif twitter tu kira untung laa sebab iklan churp-churp nie boleh promosi dekat situ .. Kalau facebook agak semak sikit .. Churp-churp nie senang je .. Macam buat kena sekolah laa .. Cikgu bagi kerja . Korang siapkan then ajar kepada yang tak pandai .. Sama laa kisahnya dengan churp-churp nie , dia bagi iklan korang kena promosi .. Kebanyakan iklan pasal kesihatan , tu maknanya korang ajar orang untuk jadi sihat ! Weee bezanya churp-churp nie dengan cikgu .. Churp-churp bagi duit .. Cikgu ada ? Haha tapi cikgu bagi ilmu .. Lagi berharga tu :3 .. Kadang-2 satu klik tu 40sen .. Cukup 250 orang dapat laa RM100 ! *Daya tau korang femes so senang je nak dapat ..Wee ..Tak payah mintak mak duit lagi dah macam nie . Hehe ! *cukup ke 40sen .. Lagi ramai tekan link korang lagi banyak laa duit korang dapat .. Faham ? Kerja korang senang je .. PROMOSI dan ajak orang tekan link korang :)

Jadi mari kawan-2 bloggerku ! Kita sign up ramai-2 lepas tu tak payah mintak mak duit lagi ! Weee kita pulak belanja mak tu .. Kesian mak tu asyik belanja kita dari kecik .. Kita belanja laa mak tu BlackBerry satu ! Haha kalau belanja Daya pon tak kesah .. Daya suka orang belanja nie .. Weee

 Nak guna churp-churp ? Daftar dekat --> Kedai Utama Churp-Churp




Dah sampai ke dekat kedai tu ? Traffic jam tak ? Hee (tenet lembab) .. Kalau dah sampai haa korang pilih laa nak sign in guna apa .. *macam dalam gambar

 Siap je sign in , korang tekan 'Setting' dekat belah atas tu .. Haa lepas tu isi maklumat yang dia nak .. Mengerti ? Weeekkk :P




 Jangan lupa Save Changes ! :) Dah ? Wee sekarang tekan REWARDS pulak ..




Nie salah satu contoh iklan yang maybe ada . Iklan nie akan keluar sebaik je korang tekan Reward tadi tu .. Ada banyak iklan so korang pilih yang mana satu .. Tekan 'Keep Sharing' untuk promosi iklan ..




LINK tu korang kena copy lepas tu letak dekat mana-2 bahagian blog or dalam entry .. Pasti kan orang tekan laa link tu :)

Share on Facebook or Twitter tu korang tick je laa mana satu yang korang nak .. Kalau Daya , Daya pilih twitter .. Facebook semak je nanti .. Tapi kalau korang nak , suka hati laa :3

Dah edit-2 masa nak post semua tu korang jangan lupa lagi tekan SAVE .. Tu penting woo .. Heee


  Haa siap pon tugas korang yang pertama .. Korang tinggal nak suruh orang tekan je link korang tu .. Senang kan ? 10 markah untuk korang ! Eh tak ! 100 markah untuk korang ! Kira lulus laa tu *ape Daya merepek ?

Kalau tak minat Churp-Churp atau nak duit korang tu DOUBLE .. Pergi berparti dekat entry >> CARA BUAT DUIT PART II pulak ..

Semoga Allah murahkan rezeki kita sebagai blogger nie yep ?! Heee AMIN .. :) Jum layan lagu I Need A Doctor . Peace (Y)

  Nanti Daya ajar macam mana nak letak iklan churp-churp or heartbeat dengan lebih unik .. Wait for me ! :D


1 comment:

just A story (: said...

boleh tak bagitahu lebeh lanjut pasal churp2?? hmm...kalau dah tekan banner uw ken yg kat churp2 daya uw lps uw tekan like kat mane eak ?? --'
act nk join tp tak tahu lagi cara2 nyer mcm mane..#maseh blank lagi..hee..mcm mane nk klua ken duit ? mcm mane nk tahu jumlah duit kite eakk ? ajar ken boleh ?? sorry byk tanyer plakk :)