28 December 2011

Freebies Cute Background Untuk Blogskin

Assalamualaikum ! ^^'



Apa hala-2kan kamera dekat Daya nie ? Nak tangkap gambar free lettew ! Haha nie laa Daya yang perasan tau ..Pernah sekali tu ada laa sorang mamat nie hala-2kan kamera dia dekat Daya .. Siapa yang perasan kan ? Haha yang Daya pergi marah dia .. Wee padahal dia nak tangkap gambar awek dia yang dekat belakang Daya .. Hehe nak cover malu lettew ! Haha ( Daya yang malu sebenarnya )

Harini pon Daya nak ajar pasal blogskin .. Sebab kesian Daya dah ajar guna blogskin tapi tak ajar edit .. Siapa tak marah ? Heee soryy ! Kepada sesiapa yang nak guna blogskin tapi tak tahu tu haa tekan 'Tutorial' then scroll bawah sikit dekat 'Semua pasal blogskin' .

Sebenarnya background yang Daya nak bagi nie tak kesah untuk blogskin ataupon tak , suka hati laa kayy ? :))

 Dashboard --> Template

 Ctrl+F , lepas cari code nie ::

body {

Bawah code yang korang cari tadi tu ade url image background . Contoh =



Delete yang dihighlight biru tu lepas tu ganti dengan url image yang korang nak
or pilih je yang dekat bawah nie ~




http://2.bp.blogspot.com/-wm96P0T7Pcg/TvrJQV5cJ9I/AAAAAAAACNc/QzRRejSvGAE/s1600/greenspace.jpg


http://3.bp.blogspot.com/-qPgCsEsBogs/TvrJSA0GvnI/AAAAAAAACNk/_ozdfgvjSME/s1600/greyspace.jpg


http://1.bp.blogspot.com/-PkOnFezLOCM/TvrJUHU-LUI/AAAAAAAACNs/ADlynJzAZ3w/s1600/purplespace.jpg


http://2.bp.blogspot.com/-G3o1uq52nOo/TvrJU-lq2tI/AAAAAAAACN0/dwt4Tz3UZmM/s1600/redspace.jpg


http://3.bp.blogspot.com/-A4VCoCy9AVc/TvrJWzcUo4I/AAAAAAAACN8/52BURrdczaM/s1600/spacebck.jpg

 Oraite , lepas tu preview dulu , tengok jadi ke tak .. Kalau jadi maknanya Daya berjaya ajar korang ! Wee SAVE :)

 Background credit to : Mimie

6 comments:

Waskofi-Pulip said...

kak daya, saya ambik satu ya.. thx.. ^___^

SyiFa_Jer said...

taken by me! cOz it cute! thanks!

♥ShiErA♥ said...

annyeonghaseyo ! sye nk satu yer kak hehe, thnx ! :)

Dream and Stand said...

Assalamualaikum. Hi Daya~ :)
Daya, d mana daya bljr design blogging? (n_n)

Suraijah Dzulkafli said...

awak , saya ambil satu taw . thank you :)

noor emylia said...

Kak Daya, nak satu tau. :D