4 December 2011

Jom Letak Effect COOL Dekat Gambar !

Assalamualaikum ! ._.



Growing up . Wahh sekarang baru laa Daya sedar Daya dah besar rupanya *bukan tua kayy .. Daya rasa macam baru haritu Daya masuk tadika , haha teringat lagi Daya nangis taknak masuk tadika , terpaksa laa ibu Daya tu tunggu depan tadika sampai Daya balik .. Weee

Korang pon mesti macam tu jugak laa .. Kan kan ? Weee jangan tipu Daya ~ tak baik tau . Haha ! Okey serious Daya cakap Daya rindu nak main kejar-II , sembunyi-II .. Dulu main dengan laki ke perempuan ke semua tak kesah .. Sekarang siapa lagi nak main dengan Daya nie .. .__.

Okey Daya jangan touching , nanti tak boleh nak ajar tutorial nie . Heheh :)
Memandangkan Daya obses dengan Twilight so Daya guna gambar Robert laa sebagai model
untuk harinie yep ..
*Daya suka dia dalam citer tu je , dekat luar dia sakai .. Haha !

Sebelum nie Daya ajar XiuXiu kan ? ( boleh tengok dekat Freebies ) , nie Pixlr-o-matic pulak .. Tapi nie cuma best untuk effect je .. XiuXiu tetap terbaekkk !



Sebelum --> Selepas


Sebelum --> Selepas

Kalau korang tak suka Robert tu abaikan jela muka dia kayy , haha tengok effect gambar tu je .. 

Dont worry effect nie tak guna kan Photoshop tau and bukan nie je effect yang ada , macam-II lagi laa .. Let's start sweetheart ! <3

 Mula-II kena laa download dulu kan ? Okey pergi negara nie --> KOREA * nak jugak

 

Tekan Direct Link untuk download tau . Bukan install or whatever yang lain-II tu .. Understood ? Haha bajet BI bagus !

 Lepas dah download tu korang Open laa tau ( yang internet lembab tu sila laa bersabar , huhu ) , nanti keluar window macam gambar dekat bawah nie ..



Tekan laa sama ada webcam or computer untuk pilih gambar .. Ikut suka hati korang laa .. 

 


1 :: Effect macam gelap-kan gambar ke , nampak macam gambar lama ke ..
2 :: Effect yang COOL tu laa , heheh
3 :: Bentuk frame je . Peace (Y)

 Haa lepas tu korang mesti nampak butang sebesar-besar alam tu yang ada perkataan Save kan ? Hehe tula tempat save kayy ..

Ramai sangat guna benda nie sekarang , mesti korang pon nak kan ? Weee so Daya ajar laa . Heheh suka tak nie ? Cepat cakap suka ! HAHA nak gula-II tak .. * dah boleh stop dah kan --'

Daya tengah practice nari lagu nie .. Heheh kembali ke zaman 50-an . Weee
Daya nari jadi cuma tak se-cute dorang laa kan .. Hihi enjoy ! Roly Poly :D




10 comments:

myra azraff said...

woooowww...sangatt kool:)

De'din said...

weee~

nmpak senang ja
tpi pemalas nak try :D
haha

syikin | kikin | said...

macam mana nak open ea?? tak boleh pon.. emm.
:'(

Eiqa Vandetta said...

akak pun tngah practise tarian roly poly tu... 80% lncar..=)

Boboi Boy said...

coooll la :)

shera said...

thx daya sbb bgi tau .

bebyhani said...

npe sya xlepas nak download...tolong sye

-_- miss firasyikin -_- said...

smart ar ... :)

Eyda Amanda said...

terbaik lah edit dia lawa :)

Hanamiko Sakura said...

cara photoshop??