5 December 2011

Tutorial Body Blog Melengkung

Assalamualaikum ! :)


Hey macam mana laa jari pon boleh jadi sweet macam nie . Daya dah try conteng jari Daya macam nie , heheh nape tak jadi eh ? Maybe jari Daya tak sweet lettew :3

Tutorial nie ramai jugak yang request dulu . Tapi Daya tak tahu macam mana .. Sorry laa eh lambat sikit Daya belajar . Weee dah edit banyak blog baru laa Daya tau macam mana .. Peace (Y) ..

Sebelum Daya mula ajar , Daya nak mintak maaf sangat-II sebab tak dapat balas blogwalking . Tak dapat nak follow korang . Hmm tenet memang buat hal je sepanjang cuti nie . Don't worry kayy , Daya akan follow jugak korang satu hari nanti ..

There's only 1 thing , 2 do , 3 word , 4 you ~~ *dah mula dah .. Jum mula ! ^^

Cara Pertama

 Dashboard --> Design --> Edit Html --> Tick Expand Widget

 Ctrl+F , then cari salah satu code nie ::

.main-outer {

.content-inner {

 Copy paste pulak code nie bawah code yang dicari-II tadi 

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;


 Jangan save lagi ! Ada lagi yang korang kena buat nie .. Cari code nie pulak ~

.content-outer{

 Delete code BAWAH .content-outer{ tu ..

-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  margin-bottom: 1px;
}


 Ganti-kan dengan code nie 

-moz-box-shadow: none;
-webkit-box-shadow: none;
-goog-ms-box-shadow: none);
box-shadow: none;
margin-bottom: 1px;
}


 Haa sekarang baru laa dengan lenggang kangkung korang SAVE ! Agak susah ke eh tutorial nie ? Takpe-II , Daya tau korang pandai :')

Beberapa hari nie laa kan , Daya asyik teringat Harimau Malaya je . Rindu lettew kat Nazmi haha ! Bila Daya nak hilang-kan rindu dekat Harimau Malaya nie , Daya dengar lagi ' Selamanya Harimau Malaya ' .. Ultras Malaya , Daya nak masuk jugak kumpulan tu boleh ? Heheh :'D


1 comment:

FATIN AIN NAJWA said...

x jumper pown code yg dicari 2...dua2 x ader