20 December 2011

Tutorial Button Like Dalam Blogskin

Assalamualaikum ! :)


Aloha loha all the single ladies ! Actually Daya baru letak telur atas muka nie haa . Tegang ! Muka ketat je kan .. Mak masuk bilik pon terkejut beruk tengok muka ketat den ~

Believe me , kalau Daya tak senyum muka macam kambing makan rumput .. Cuba bayangkan . Haha !

Btw gambar atas tu sweet kan ? Kalau Daya --> Makanan+Daya makan = Daya gemuk ! :D

Lets move on to today tutor .. Memandangkan Daya baru balik dari Langkawi semalam so satu malam tu online blog jela kan .. Konon nak lepaskan rindu . Haha akhirnya tak cukup tidur ... Weee seronok tau tak cukup tidur nie , nanti dapat mata PANDA .. Comel ape ~

Last Daya ajar pasal blogskin nie , macam mana nak letak lagu dalam blogskin .. Boleh tengok dekat --> SINI .. Under ' Semua Pasal Blogskin '

Turn the music OFF supaya korang tak lalai nanti kayy ? Hee dah laa lagu tu sweet jerr ..
Jum mula ~

 Dashboard --> Template

 Ctrl+F , cari code dekat bawah nie :

<$BlogItemBody$>

 Dah jumpa code beracun tu , korang paste code nie pulak .. Paste dekat belah KANAN kalau nak button like tu dekat bawah , paste dekat KIRI kalau nak button like tu belah atas ..

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe>

 Preview dulu kalau takut tak jadi , kalau dah jadi tu maknanya Daya berjaya laa ajar korang ! Ngeee ~

 Senang macam lompat dari katil je kan ? Haha yang penting jangan lupa SAVE .. 

 Lagi berapa hari nak masuk tahun baru .. Jyeahh tahun depan Daya honeymoon kejap .. Hee tak ada exam besar ~ Harapan Daya sebelum tahun baru nie , Daya nak follower Daya 3000 .. Agak-II dapat tak ? InsyaAllah dapat laa kan .. Btw harapan Daya jugak semoga 8A dalam genggaman hari Khamis nie . Amin :)


13 comments:

Nurul Najeeha said...

kak dayahhhhh . sedih laa :(
buat tuto ni byk kaliii kat blog lain tp still tak menjadiii .

Gypsy Heart said...

Kak dayah tak jadi pun ? boleh tunjuk gmbar tak nak paste code tu kat mne ?

Gypsy Heart said...

Kak dayah tak jadi pun ? boleh tunjuk gmbar tak nak paste code tu kat mne ?

FiHa said...

daya ! terbalek... kanan 2 kat ats...
kiri kat bwh.. heee, jd ! thanx =)

-_- miss firasyikin -_- said...

tuto 'LIKE ' ue sume same kew pd sume post kite ue ??

!! aiNIey !! said...

sis dayah ! sya punya jadi la .
thank ;)

Meyya Bella said...

Thanks kak Daya ! menjadi ^^

Syamimie Amirah's said...

waa!! jdi la kak daya..oke thanks kak!

♥♥EedaSygKamO♥♥ said...

Thanx kak Daya <3

NoRaNasHuHa said...

thanks...da jadi,,,,

Amira Amzah said...

thanss kak Daya !

FaLya said...

tq akak..:)

shera said...

dah jadi . tq for this tuto