29 December 2011

Tutorial Cara Hilangkan Footer Blog

Assalamualaikum ! :3


*gambar dekat atas nie gambaran tutor untuk harini

Aisyy semak je kan benda tu ? Semua dah lawa tibe-2 sesat footer tu .. Aiyoo .. Sebelum nie Daya biul jugak .. Macam mana laa nak buat nie ~~ Ada sekali tu Daya edit balik satu blog .. Tapi tetap ada jugak .. Korang ada masalah yang sama ? Siap ada Powered By Blogger lagi ?

Nak hilangkan Powerd By Blogger tu boleh pergi --> SINI .. Lepas tu korang boleh laa ikut tutorial yang nie untuk buang footer tu okey ? Weee senang je pon .. Daya je yang lembab sikit nak tau .. Heheh

 Dashboard --> Design --> Edit Html --> Tick Expand Widget

 Ctrl+F then cari code nie ::

]]></b:skin>

 Copy paste code nie ATAS code beracun yang korang cari tadi tu

.footer-outer{display:none;}

 Tu je kena buat ... Hehe lepas tu korang Save ! Bukan susah pon kan ? Yang Daya nie macam nak gila hilangkan benda tu berbulan-2 tak tau .. Haha !

Entry kali nie pendek je .. So sorry , Daya kena jaga budak comel nie .. Aleeya Sofea Muhd Faiz .. <3



1 comment:

sungai sembilang said...

assalamualaikum.
iklan tu taruk lah atas sikit... nak baca pun susah daa...
Wslm