22 December 2011

Tutorial Link Bersinar-sinar

Assalamualaikum ! :)



Angkat kening kalau korang rasa air dekat atas nie tak menambat selera korang ... Weee sodapnya air atas nie .. Daya yang kenyang nie boleh lapar balik .. Hehe ada sesape nak belanja ? Daya dah kehabisan duit sebab nie :: *malas nak citer balik



Pulun habis-2 duitku ! Oh duitku terbang begitu saja .. Sakai laa --' Kalau tau mahal den tak pijak pon lantai kedai tu .. Huhu

Dah-2 kang citer buat sedey je pasal duit Daya tu .. memandangkan happy Daya tak habis lagi nih *pasal semalam ala yang shining-2 tu .. So Daya pon terfikir boleh tak buat link shining-2 .. Atoto boleh laa :)

Contoh macam cursor korang sentuh link nanti dia blink-2 .. Jum tengok macam mana nak buat !


 Dashboard --> Page Element --> Add a gadget --> Html/JavaScript

 Copy paste code ni dalam ruangan Html/JavaScript tadi tu kayy ?

<style>
a:hover { text-decoration:blink; background:url(Url Image); }
</style>

 Gantikan Url Image dengan salah tu yang korang suka dekat bawah nie 

Blink-2 Warna Oren


http://4.bp.blogspot.com/_yqzcBmyK-mo/TQoQiCZ0nuI/AAAAAAAABLU/d_28pRsm7XM/s1600/blink.gif

Blink-2 Warna Putih 

http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1
*takde gambar sebab bukan nampak pon


Blink-2 Bentuk Hujan 

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

 SAVE ! Selamat mencuba ye ? :)

 P/S :: Tutorial nie sesuai untuk background gelap ye .. Kalau yang terang tu jangan amek Blink-2 Oren or Putih tapi amek Blink-2 bentuk hujan baru nampak .. Peace (Y)

Daya baru habis buku cerita Adilah Cik Serba Tahu .. Best ! Dah lama ikut citer perkembangan citer Adilah tu . Ngeee